MENÜ

Son karar Konate

Bordo-Mavililer, forvet transferinde son kararını verdi: Moussa Konate. Senegal'in Olimpiyatlar'dan elenmesinin ardından genç forvet için girişimler hızlandırıldı, Orduspor maçına kadar bu iş bitirilecek.

Son karar Konate

Trabzonspor’da adeta papatya falına dönen forvet transferinde sona geliniyor. Sadri Şener’le Şenol Güneş arasında yapılan görüşmenin ardından, Moussa Konate’nin alınması kararı çıktı. Güneş’in, özellikle düşük maliyeti, genç yaşı ve her geçen gün artan performansı nedeniyle Senegalli golcü konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcının bu isteği üzerine yönetim, transferi bitirmek için temaslara başladı. Özellikle Senegal’in Olimpiyatlar’a veda etmesinin ardından girişimler hızlandı. Maccabi Tel Aviv’in, Konate için 2 milyon Euro (4.4 milyon TL) bonservis bedeli istediği belirtildi. West Ham ve Fulham gibi ekipler de 19 yaşınaki forvetle ilgilendiği için, Bordo-Mavililer bu fiyat üzerinde fazla pazarlık yapmadan işi bitirmek istiyor. Yönetimin hedefi, cumartesi günü Orduspor’la oynanacak olan hazırlık maçından önce, Moussa Konate’ye imza attırıp Trabzon’a getirmek.

Meşhur değil ama...


Sadri Şener, ‘meşhur forvet’ sözü verdiği için Konate konusunda kararsızdı. Ancak Konate’yi izleyen antrenörlerin ve Güneş’in, “Meşhur olması önemli değil. Bu futbolcu Trabzonspor’a çok büyük katkı sağlar ve ileride çok iyi paralarla satabiliriz.
O zaman kimse meşhur olup olmadığına bakmaz” diyerek Başkan’ı ikna ettikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Konate kimdir?

Adı: Pape Moussa Konate
Doğum tarihi: 03.04.1993
Mevkisi: Forvet
Oynadığı takımlar: Toure Kunda, Maccabi Tel Aviv

YORUM YAZ