MENÜ

Son görev

Vefat eden Fenerbahçe eski Başkanı Güven Sazak, Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen tören ve Şakirin Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'nnda toprağa verildi

Son görev

Fenerbahçe camiası, vefat eden eski kulüp başkanı Güven Sazak’ı son yolculuğuna uğurladı. Hastalığı nedeniyle geçtiğimiz salı günü vefat eden Sazak için Fenerbahçe Kulübü’nün Dereağzı’ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde tören yapıldı. Sporcular Anıtı önünde düzenlenen törene, Sazak Ailesi’nin yanı sıra Fenerbahçeli yeni ve eski yöneticiler, sporcular, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Törenin ardından Şakirin Camisi’ne getirilen Sazak’ın Fenerbahçe Bayrağı’na sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in de katıldığı cenaze törenine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, eski bakanlar Mehmet Ağar ve Yaşar Okuyan, çok sayıda yeni ve eski milletvekili, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan’dan taziye mesajı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Güven Sazak’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan mesajda şu ifadelere yer verdi: “Güven Sazak’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Merhum Güven Sazak, Fenerbahçe Spor Kulübümüz ve Türk sporuna yaptığı hizmetlerin yanı sıra ülkemizde inşaat sektörünün gelişmesine yönelik katkılarından dolayı daima saygıyla hatırlanacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, Fenerbahçe ve spor camiamız ile iş dünyamıza başsağlığı diliyorum.”

YORUM YAZ