MENÜ

Son dakika transfer haberi! Galatasaray'ın transfer limiti planı ortaya çıktı

Galatasaray, FFP kıskacından kurtulsa da geçmiş ödemeler nedeniyle nakit akışında problem yaşıyor. Şu an transfer için maksimum 6 milyon Euro'luk bir limiti olan Cim Bom'da, Falcao, Feghouli, Babel ve Diagne'yle yolların ayrılması ve bu bütçenin 25-26 milyon Euro'ya çıkması hedefleniyor.

Son dakika transfer haberi! Galatasaray'ın transfer limiti planı ortaya çıktı

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmeyi hedefleyen Aslan'ın mali anlamda eli kolu bağlı... Finansal Fair-Play (FFP) kıskacından kurtulan Cim Bom tam nefes alırken, eski borçlar nedeniyle sıkıntıya düştü. Burak Elmas ve ekibi ilk etapta 23 milyon TL'lik vergi ödemesi gerçekleştirirken, Mariano, Igor Tudor ve Oğulcan Çağlayan dosyaları nedeniyle de 3 milyon Euro ödemek zorunda kaldı. Bu sebeple nakit akışında problem yaşayan Galatasaray'ın anlık olarak transfere harcayabileceği maksimum limitin toplamda sadece 6 milyon Euro olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

4'ü de servet kazanıyor!

Bunun üzerine harekete geçen yönetim, takımın en çok kazanan isimleri Falcao (5 milyon Euro), Feghouli (3 milyon 850 bin Euro), Babel (2.5 milyon Euro) ve Diagne'yle (2.4 milyon Euro) yollarını ayırma kararı aldı. 4 isimle de yolların ayrılması durumunda Sarı- Kırmızılılar'ın maaş bütçesinde 13 milyon 750 bin Euro'luk bir yer açılacak.

İki isimden bonservis beklentisi

Babel ve Falcao'dan bonservis beklentisi olmayan yönetim, Diagne ve Feghouli'den minimum 7 milyon Euro'luk bir kazanç sağlamayı amaçlıyor. Böylece Galatasaray bu operasyon gerçekleşirse yaklaşık 20 milyon Euro'yu bütçesine ekleyecek ve 26 milyon Euro gibi bir rakamla transfer harekâtını sürdürecek.

Yakup Çınar

YORUM YAZ