MENÜ

Son dakika transfer haberi! Galatasaray Aliou Dieng transferini bitiriyor

Cim Bom, 6 numara transferinde çok kritik bir adım attı. Sarı-Kırmızılılar, Al Ahli'nin 23 yaşındaki ön liberosu Aliou Dieng'le el sıkıştı. Malili oyuncu için 8 milyon Euro zorunlu satın alma maddeli kiralama teklifi yapan Galatasaray Yönetimi, Mısır cephesinden onay bekliyor.

Son dakika transfer haberi! Galatasaray Aliou Dieng transferini bitiriyor

Galatasaray aylardır üzerinde uğraştığı 6 numara transferinde artık son aşamaya geldi. Sarı- Kırmızılılar, Mısır'ın Al Ahli takımında forma giyen 23 yaşındaki Malili ön libero Aliou Dieng'i kadrosuna katmak üzere. Teknik patron Fatih Terim'in ısrarıyla, bu bölgeye yapılacak takviye için kesenin ağzını açan Galatasaray Yönetimi, Mısır cephesinden gelmesi beklenen onayla birlikte operasyonu tamamlayacak.

Haberin Devamı

3 yıllık ödeme planıyla

Sarı-Kırmızılılar'ın, genç ön libero için gözden çıkardığı rakam 8 milyon Euro! Hedef, Dieng'i zorunlu satın alma maddesiyle birlikte sezon sonuna kadar kiralamak. Bunun için şimdilik kiralık ücretinin ödenmesi, sezon sonunda da bunun bonservis bedelinden düşülmesi ve kalan paranın da 3 yıl taksitle ödenmesi formülü üzerinde duruluyor.

Oyuncu, Avrupa'yı istiyor

Sarı-Kırmızılılar'ın bu son görüşmeden önce 6.5 milyon Euro teklif ettiği, ancak kulübü Al Ahli'nin bir türlü 10 milyon Euro'dan aşağı inmediği Aliou Dieng ise mutabakatın bir an önce sağlanmasını bekliyor. Galatasaraylı yetkililerin, genç futbolcuyla maddi detaylar da dahil olmak üzere her konuda anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

'Problem ortadan kalkacak'

Terim, Dieng'in orta sahadaki savunma direncini artıracağını, böylece hem stoperlerin yükünün azalacağını hem de geriden topla çıkışlarda yaşanan problemlerin büyük oranda ortadan kalkacağını düşünüyor. Önemli bir mali yükün daha altına imza atmaya hazırlanan Galatasaray Yönetimi ise Dieng'in geleceğinin parlak olduğu ve ileride çok daha yüksek bir bonservisle satılmasının mümkün olduğu inancına sahip.

Metin Karabaş

YORUM YAZ