MENÜ

Son dakika transfer haberi: Cengiz Ünder

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden olan Cengiz Ünder'de son dakika gelişmesi. Milli futbolcu, İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City için sağlık kontrolünden geçti.

Son dakika transfer haberi: Cengiz Ünder

Cengiz Ünder, İngiltere macerasına resmen başladı. İtalyan devi Roma'daki başarılı performansının ardından Ada'nın yolunu tutan genç yıldız, Çağlar Söyüncü'nün de formasını giydiği Leicester City için sağlık kontrolünden geçti. Roma ile Leicester arasında yapılan anlaşma gereği 3 milyon Euro kiralama ve 25 milyon Euro satın alma bedeli ile Premier Lig'e adım atan Cengiz, işlemlerinin tamamlanmasının ardından resmen Leicester City futbolcusu olacak.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder, Roma'da FIFA onaylı Villa Stuart Hastanesi'nde Leicester City için sağlık kontrolünden geçti. İmzalar, Roma'da atılacak. Milli yıldız, İngiltere vizesi çıkınca menajeri Mirsad Türkcan'la birlikte İngiltere'nin yolunu tutacak. Roma'dan Leicester'a 3 milyon Euro bedelle kiralanan Cengiz'in satın alma opsiyonu 25 milyon Euro olacak. İngiliz ekibiyle 1+3 yıllık anlaşma yapan Cengiz Ünder, ilk sezon için 3 milyon Euro, opsiyon kullanılırsa diğer yıllarda maaşı 100'er bin Euro artacak artı bonuslar eklenecek.

Leicester City ile 2025 yılına kadar sözleşme imzalaması beklenen Cengiz'in yıllık 3.5 milyon Euro ücret alması bekleniyor. Transferin resmileşmesinin ardından Cengiz Ünder, Leicester City kadrosundaki ikinci Türk futbolcu olacak. Cengiz'in hafta sonunda Premier Lig'de oynanacak Leicester City - Burnley maçına yetişip yetişmeyeceği henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Leicester City-Burnley maçı 20 Eylül Pazar günü TSİ 21.00'de oynanacak. Cengiz Serie A kariyeri boyunca, 70 resmi maçta 13 gol, 8 asistlik performans sergilemişti. Cengiz, 2016'da Altınordu'dan Başakşehir'e transfer olmuş, 1 sezon sonra 14 milyon 250 bin Euro bonservis bedeliyle Roma tarafından transfer edilmişti.

Gökmen Özcan

YORUM YAZ