MENÜ

SON DAKİKA | Tahkim Kurulu, Vincent Aboubakar'ın cezasını onadı

Beşiktaş son dakika haberi... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Beşiktaşlı futbolcu Vincent Aboubakar’a verdiği 1 maç men ve 13 bin lira para cezasını onadı.

SON DAKİKA | Tahkim Kurulu, Vincent Aboubakar'ın cezasını onadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar'ın cezasını onadı ve siyah-beyazlıların cezanın ertelenmesi talebini de reddetti. TFF’den yapılan açıklamada Beşiktaş Kulübünün, Aboubakar’ın 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezasına itirazını inceleyen Tahkim Kurulunun, başvuruyu ve erteleme talebini reddederek, cezayı onadığı bildirildi.

Haberin Devamı

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin futbolcusu Vincent Aboubakar ile ilgili PFDK'nın 14.05.2021 tarihli E.2020-2021/1115 - K.2020-2021/1375 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin futbolcusu Vincent Aboubakar'ın müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zemine girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına, rakip takım futbolcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile,

Haberin Devamı

- Erteleme talebinin reddine, oybirliği ile, Karar verilmiştir."

Ne olmuştu?

Beşiktaş ile Fatih Karagümrük arasında oynanan maçın ardından soyunma odası koridorunda yaşanan gerginliğin ardından TFF cephesinden açıklama gelmişti. Beşiktaşlı Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmişti.

YORUM YAZ