MENÜ

Son Dakika | Muhammet Demir, Süper Lig tarihine geçti!

Son dakika haberi... Gaziantep FK'nın tecrübeli golcüsü Muhammet Demir, Başakşehir'e 9. saniyede attığı golle Süper Lig rekoru kırdı. Muhammet Demir, lig tarihinin en erken golüne imza attı.

Son Dakika | Muhammet Demir, Süper Lig tarihine geçti!

Süper Lig’in 6. haftasında Gaziantep-Medipol Başakşehir müsabakasının 9. saniyesinde fileleri havalandıran ev sahibi ekibin golcüsü Muhammet Demir, Süper Lig’de bilinen en erken golü kaydetti. Süper Lig’in 64 yıllık geçmişinde bu sezona kadar en erken golü 2008-2009 sezonunda 29 Kasım 2008’de Eskişehir Atatürk Stadı’nda yapılan Eskişehirspor-Denizlispor (4-3) maçının henüz 12. saniyesinde fileleri havalandıran Denizlispor’un Trinidad ve Tobagolu futbolcusu Darryl Bevon Roberts atmıştı.

Haberin Devamı

'Çok iyi bir hatıra'

Maçın ardından golü değerlendiren Muhammet, "Bu golle galibiyet aldık, mutluyum. Rekor nasip oldu, tuhaf hissediyorum açıkçası. Tarihe geçmek benim için, çocuklarım için çok iyi bir hatıra. Normalde uzun topla başlamak gibi bir taktiğimiz yok. Erol Hoca bu maça çıkarken, 'Uzun topla başlayalım, Joao'ya şişirin, indirip öyle deneyelim' dedi. Öyle oldu. Bana sadece vuruş yapmak kaldı. Çok güzel bir hatıra oldu" diye konuştu.

Son Dakika | Muhammet Demir, Süper Lig tarihine geçti

Muhammet Demir, eski takımı Başakşehir filelerini henüz 9. saniyede havalandırarak, Roberts’in rekorunu kırdı.

Ligde Darryl Bevon Roberts’ın golünden önce bilinen en erken golü ise 30 Nisan 2006’da Sivasspor ile Kayserispor arasında oynanan ve konuk takımın 5-0 kazandığı maçın 15. saniyesinde fileleri havalandıran Kayserisporlu İlhan Parlak atmıştı.

Haberin Devamı

Bu gollerin dışında maçların 20. saniyelerine kadar en erken golleri atan futbolcular şunlar:

17. saniye: 2007-2008 sezonunda Trabzonspor-Gaziantepspor maçında Trabzonsporlu Umut Bulut.

18. saniye: 2001-2002 sezonunda Galatasaray-Göztepe maçında Galatasaraylı Vedat İnceefe.

20. saniye: 2007-2008 sezonunda Sivasspor-Kasımpaşa maçında Sivassporlu Musa Aydın, 2009-2010 sezonunda Kasımpaşa-Kayserispor maçında Kasımpaşalı Yekta Kurtuluş, 2015-2016 sezonunda Kasımpaşa-Osmanlıspor maçında Kasımpaşalı Andre Castro De Pereira.

YORUM YAZ