MENÜ

Son dakika! Manchester United Bruno Fernandes transferini açıkladı

Manchester United, Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sporting Lizbon'dan Bruno Fernandes'i transfer ettiğini açıkladı. İngiliz ekibinin bu transfer karşılığında Lizbon'a bonuslarla birlikte 80 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ifade edildi.

Son dakika! Manchester United Bruno Fernandes transferini açıkladı

Manchester United, uzun süredir transferi için uzun süredir çaba sarf ettiği Bruno Fernandes transferini bitirdi. Kırmızı Şeytanlar, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Fernandes'i kadrosuna kattığını açıkladı. İngiliz ekibinin bu transfer için kasasından bonuslar dahil toplam 80 milyon euro çıkacak.

Haberin Devamı

Fernandes’in transferinden dolayı Manchester United’ın Sporting Lizbon’a 55 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği, ayrıca başarıya göre 25 milyon euroluk ek ödemenin de olacağı belirtildi.

Söz konusu 25 milyon euronun 5 milyonu, futbolcunun oynadığı maç ve attığı gollere, diğer 5 milyonu İngiliz takımının Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısına, kalan 15 milyonunun da Fernandes’in alacağı bireysel ödüllere göre dağıtılacağı kaydedildi.

Bruno Fernandes, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Medipol Başakşehir’le karşılaşacak Sporting Lizbon’un en önemli futbolcularından biriydi. Futbol kariyerine Portekiz'in Boavista kulübü ile başlayan Bruno Fernandes sırasıyla Novara, Udinese, Sampdoria ve Sporting Lisbon takımlarında forma giydi. 2017 yılının temmuz ayından beri Sporting formasını giyen Portekizli futbolcu, bu sezon sahaya çıktığı 28 karşılaşmada 15 gol, 14 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

En pahalı 4. transfer oldu

80 milyon euro karşılığında United'ın yolunu tutan Fernades, kulüp tarihinin en pahalı 4. transferi oldu. Zirvede 105 milyon euro bonservis ile Paul Pogba yer alırken, 2. sırada 87 milyon euro karşılığında transfer edilen Harry Maguire, 3. sırada ise 85 milyon euro ile Romelu Lukaku yer aldı.

YORUM YAZ