MENÜ

SON DAKİKA! İzmir'de peş peşe korkutan depremler!

Ege Denizi bu sabah peş peşe depremlerle sallandı. AFAD'dan son dakika açıklamaları art arda gelirken merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi olan ilk deprem 4.1 şiddetinde gerçekleşti. Ardından medyana gelen depremler ise sırasıyla 2.9, 5.1, 4.8, 4.7 ve 4.2 büyüklüğünde oldu. Saat 11.35'te de 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

SON DAKİKA! İzmir'de peş peşe korkutan depremler!

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde, can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir güne depremlerle uyandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 08.46'da, Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 20.69 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü Ege Denizi olarak açıklandı. İzmir'in Karaburun ilçesinin 41 kilometre açığında meydana gelen sarsıntıdan 1 dakika sonra 4.8 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha meydana geldi. İzmir ve ilçelerinden hissedilen depremler kısa süreli paniğe neden oldu. Depreme binalarda yakalananlar panikle dışarı kaçıştı. İlk belirlemelere göre depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.

İzmir'de geçen 30 Ekim'de meydana gelen ve yıkıma da neden olan depremde 117 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

AFAD'ın açıkladığı verilere göre depremler sırasıyla şöyle meydana geldi:

Saat 08.03'te yerin 24 kilometre derinliğinde 4.1

Saat 08.20'de yerin 7 kilometre derinliğinde 2.9

Saat 08.46'da yerin 20 kilometre derinliğinde 5.1

Saat 08.47'de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.8

Saat 09.00'da yerin 7 kilometre derinliğinde 4.7

Saat 09.34'te yerin 4.2 kilometre derinliğinde 4.2

12 SARSINTI YAŞANDI

İzmir, Ege Denizi'nde Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremlerle sallanıyor. İzmir'de bugün saat 00.42 ile 09.34 saatleri arasında Richter ölçeğine göre, en küçüğü 1.9, en büyüğü ise 5.1 büyüklüğünde toplam 12 ayrı sarsıntı yaşandı. Depremlerde şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD, İzmir’de yaşanan deprem fırtınasının ardından yaptığı ilk açıklamada ‘Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır’ ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: OLUMSUZ BİR DURUM VE İHBARLA KARŞILAŞMADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da İzmir'deki depremle ilgili yaptığı açıklamasında ‘Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık’ dedi.

İBRAHİM KALIN: TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER EDİLMİŞTİR

İzmir’de peş peşe meydana gelen depremin arından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Kalın açıklamasında “İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir’e ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ