MENÜ

Son dakika | İşte Galatasaray'ın Gedson ve Benfica'ya yaptığı teklif

Galatasaray'ın uzun süredir transferi adına uğraş verdiği Gedson Fernandes ile ilgili sıcak gelişme... Sarı Kırmızılı ekibin, Benfica'nın Portekizli yıldız orta sahası için yaptığı teklifin detayları belli oldu.

Son dakika | İşte Galatasaray'ın Gedson ve Benfica'ya yaptığı teklif

Geçtiğimiz sezonun devre arasında geldiği Galatasaray'da sergilediği performansla Sarı Kırmızılı ekip taraftarlarının sevgilisi olan Gedson Fernandes'te sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fatih Terim'in ayrılığı sonrası Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferinin bir süre için tıkandığı fakat çözüme yakın olunduğu öğrenilirken Sarı Kırmızılılar'ın yaptığı teklifin detayları belli oldu.

Haberin Devamı

Benfica'ya 1 milyon Euro, Gedson'a 2.4 milyon Euro

Galatasaray Yönetimi, uzun uğraşlar ve sıkı pazarlıklar sonucunda Gedson'a tekrar Sarı Kırmızılı formayı giydirmek istiyor. 1.5 yıllık kiralık teklifi yapan Aslan, Benfica'ya 1 milyon Euro, 23 yaşındaki orta saha oyuncusuna ise sözleşme süresi boyunca 2.4 milyon Euro önderdi.

Son dakika | İşte Galatasarayın Gedson ve Benficaya yaptığı teklif

Geçtiğimiz sezon ara transferin son günü 500 bin Euro'ya kiralanan Portekizli, özellikle ligin final haftalarına damgasını vurmuştu.

Opsiyonun zorunlu olmasını istiyorlar

Galatasaray, sözleşmeye zorunlu olmayan 8.5 milyon Euro satın alma opsiyonu koydurmak istiyor. Benfica ise bu opsiyonun zorunlu olması taraftarı. Gedson'la anlaşan Aslan, Portekiz ekibi ile opsiyon konusunda mütabakata varması halinde genç oyuncuyu kısa süre içerisinde İstanbul'a getirecek.

Haberin Devamı

Son dakika | İşte Galatasarayın Gedson ve Benficaya yaptığı teklif

Benfica'ya geri dönüşünde aradığını bulamayan Gedson Fernandes, üç lig maçında sadece 47 dakika forma giyebildi.

Ülkesinde verimli bir dönem geçiremedi

Geçtiğimiz sezon devre arasında kiralanan, bu sezon başında ise Benfica'ya geri dönen Gedson, ülkesinde verimli bir dönem geçiremedi. Sadece 3 maçta 47 dakika süre alabilen 23 yaşındaki oyuncu, skor katkısı veremedi.

Geçen sezon devre arasında Galatasaray'a kiralık olarak katılan Portekizli, Süper Lig ’de 17 maçta forma şansı bulurken 2 asist yaptı. Fernandes, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise çıktığı 1 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.

Yakup Çınar / Fanatik Özel

YORUM YAZ