MENÜ

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Servet Yardımcı'ya ilişkin bir maçtan sonra hakemi arayarak küfür ve tehdit ettiği iddiasının detaylarına FANATİK ulaştı. İşte Ali Koç'un iddiada bulunduğu olayın detayları...

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı hakkında flaş iddialarda bulundu. Ali Koç'un bir hakeme yönelik küfür ve tehdit etmekle suçladığı Servet Yardımcı olayının detaylarına FANATİK ulaştı.

Haberin Devamı

Ali Koç ne demişti?

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; Servet Yardımcı olayına ilişkin iddiasını "Servet Bey'e (Yardımcı) soruyorum, 2019 yılında bir hakemi arayıp küfürler ettiniz mi, tehdit ettiniz mi? Ben bunun cevabını sizden istiyorum. Bunun cevabı bende var. Geçen haftaki açıklamamızdan sonra ağır yeminler ederek, atamalarla alakanız olmadığını söylüyorsunuz. Ben de iddia ediyorum. İstiyorsanız televizyona çıkıp, konuşalım. Var mı yok mu? Bu saatten sonra, bulunduğunuz yapacağınız her şeyi, gözümüz kulağımız açık şekilde, dikkatler sizin üstünüzde. Sadece siz değil, bunu yapanlar karda yürüyüp iz bırakmayan şekilde yapıyorlar. Bir süre bizim stadyumumuza gelmemenizi dostunuz olarak tavsiye ediyorum" şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

İşte Ali Koç'un bahsettiği olayın detayları!

Ali Koç'un basın toplantısında gündeme getirdiği bomba iddiaya ilişkin detaylara FANATİK ulaştı. Ali Koç, Servet Yardımcı'nın 2019'da bir maçtan sonra hakemi arayarak çok sert küfürlerde bulunması olayını gündeme taşıdı. İddia ettiği duruma Servet Yardımcı'nın cevabı merak edilirken işte Ali Koç'un iddialarına konu olan o gün...

Hedefteki isim Serkan Çınar'dı!

FANATİK'in ulaştığı bilgilere göre Servet Yardımcı'nın küfür ve tehdit olayı, 2018-19 sezonunun 32. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı sonrasında yaşandı. O gün son derece gergin geçen Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını konuk ekip 2-1 geriden gelerek 3-2 kazanmayı başarmış ve liderliğini sürdürmüştü.

11 Mayıs 2019'da oynanan karşılaşmada orta hakem olarak Serkan Çınar görev yaparken yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Volkan Ahmet Narinç üstlenmişti. VAR'ın çokça kritik pozisyonda devreye girdiği gün VAR görevi Alper Ulusoy'da iken AVAR görevi de Ali Şansalan'daydı.

Galatasaray, 9. dakikada Sofiane Feghouli ile öne geçtikten sonra Vedat Muriç, 45'te Çaykur Rizespor adına skoru eşitlemişti. 72. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba, geçirdiği ağır sakatlık sonucunda sahayı sedye ile terk ederken pozisyondaki isim Braian Samudio, kırmızı kart görmüştü. 76'da Çaykur Rizespor, Umar Aminu ile 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. 90. dakikada Galatasaray, Mbaye Diagne'nin penaltı golüyle skoru eşitledi ve 90+7'de de yine Diagne ile deplasmanda 3-2'lik üstünlüğü elde etti. Maç içinde Galatasaray, 38. dakikada da Diagne ile bir penaltıdan yararlanamamıştı.

Haberin Devamı

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koçun iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları

Maçın hakemi Serkan Çınar'ın o gün verdiği kararlar büyük tartışma yarattı. Maç içindeki kararlarla gündemi uzun süre meşgul eden karşılaşmaya ilişkin Servet Yardımcı, maçın hakemi Serkan Çınar'ı arayarak çok ağır ifadeler kullandı. Nitekim o karşılaşma, Serkan Çınar'ın da hakemlik kariyerindeki son maç oldu.

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koçun iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları

Okan Buruk: Hayallerimiz çalındı

Karşılaşma sonrası o dönemde Çaykur Rizespor'un teknik direktörlüğünü yapan Okan Buruk, "Özellikle de 2-1 öne geçtikten sonra kazanmaya yakın olan taraftık. Çok erken 10 kişi bırakıldık. Devamında öne geçtik. Daha sonra verilen penaltının, penaltı olduğunu görmedik. Maçtan sonra hakem hepimize ’İzleyin, izleyin.’ dedi. İzleyince de açıkçası hiçbir şey görmedik. VAR ekranında hakemlere başka bir şey mi gösteriliyor yoksa bizim televizyonda izlediklerimizle ikisi aynı şey mi? Bunu sorgulamak gerekiyor. Bu kadar önemli maçın hakeminin uzun süre görev almamış, daha sonra yeni MHK ile görev almaya başlayan Serkan Çınar olmaması gerekirdi. Hakem bugün gerçekten kötü maç yönetti, kötü kararlar verdi. Galatasaray’ın galibiyetini gölgelemek istemiyorum. Sonuçta 3-2 kazanmış bir takım var sahada, tebrik ediyorum ama gerçekten sahada çok kötü bir hakem vardı. Hepimizin kenardan, tribünden, televizyondan izlerken Türk futbolu adına herkesin üzüldüğü bir hakem sahadaydı. Sonuçta bu atamayı yapan bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) var. Bunun en büyük sorumlusu da MHK olacaktır. Onlar da inşallah Türk futbolu için, Türk futbolunun ve hakemlerinin gelişimi için üstüne düşeni yapar. Cüneyt Çakır markasını gururla izliyoruz ama VAR’da hakemler, ekrana baktıkları halde göremiyor. Bence Türk futbolundaki en büyük sıkıntı bu. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Galatasaray’ı kutluyorum. Onlar da mücadele etti biz de mücadele ettik. Bir takım kazanacaktı. Biz de Avrupa hayalimizi özellikle ikinci yarıda hakem hatalarıyla yitirdiğimiz maçlarla kaybetmiş bulunuyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Türkiye’de değişmeyen tek şey hakemler. Hiç ileriye gitmeden hep geriye giderek Türk futbolunun içerisinde belirleyici olmak durumunda kalıyorlar. Bugün kötü bir hakem vardı. Kötü bir hakemin böyle bir maça verilmesi, en büyük yanlış bu. Bunun da faturasını ödeyecek olan MHK’dır. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Hedeflerimiz, hayallerimiz vardı ama böyle hatalarla elimizden alınması bizi üzüyor. İnşallah bir sonraki seneye diyelim" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koçun iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları

Haberin Devamı

Hasan Kartal: Türk milletinin yüzüne nasıl bakacak?

Maçtan sonra dönemin Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal da maçın hakemi Serkan Çınar'a yönelik ağır ifadeler kullanmıştı. Kartal, "Utanmayacaklar mı? Yüzleri asılmayacak mı? Bu insanlar, çoluğunun çocuğunun, Türk milletinin yüzüne nasıl bakacak? Böyle bir şey olur mu? Bu iş mi?" demişti.

Son dakika | İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koçun iddia ettiği Servet Yardımcı olayının detayları

'Silahım olsa hakemi vururdum'

Daha sonra ise A Spor'a telefonla bağlanarak açıklamalar yapan Hasan Kartal, "Silahım olsa hakemi vururdum. Kendime nasıl hakim olayım. Öyle bir şey demedim. Ama insanın yanında silahı olsa bunlar insanı katil eder. (Gülerek) Oruçluydum. Çok düzgün bir seyircimiz var. İnanın bu skandal başka yerde olsa daha farklı olurdu. Biz de kulüp yönetiyoruz. İyi kulüp yönetici olduğumu düşünüyorum. Ama bu yaşananlar bizi de çileden çıkarıyor. Silahla zaten maça giremiyoruz. TFF Başkanı herkesi kucaklamalı. MHK kime bağlı? TFF'ye... Bu işi yapamıyorsan bırak! Silahım olsaydı hakemi vururdum diye burada size söyledim. Maç içerisinde bunu demedim. Zaten silahla maça giremiyoruz" ifadeleriyle gündem yaratmıştı.

YORUM YAZ