MENÜ

Son dakika! Halit Kurt'un antrenörlük hayatı sona erdi!

Kayseri Futbol İl Disiplin Kurulu, Kayseri'de antrenörlüğünü yaptığı amatör futbol takımının oyuncularına soyunma odasında tokat atan antrenör Halit Kurt'a 1035 gün hak mahrumiyeti ve 8 maç men cezası verdi. 180 gün üstü ceza alan Kurt'un antrenörlük hayatı sona erdi.

Son dakika! Halit Kurt'un antrenörlük hayatı sona erdi!

Futbol İl Disiplin Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurul, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürülüğünün Halil Kurt hakkındaki disiplin sevkini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Haberin Devamı

Savunması istenen Kurt, disiplin ihlaline konu fiiller gerçekleştirdiği tarihte henüz bir kulüple sözleşme imzalamadığını, dolayısıyla söz konusu müsabakada resmi görevli olmadığını, fiilleri motivasyon, takımın kendine gelmesi ve performansın artması amacıyla gerçekleştirdiğini ve bu olay sebebiyle özür dilediğini belirtti.

İl Disiplin Kurulu, 1 Ekim 2016'da oynanan Kayseri İdmanyurdu-Kayseri Meysuspor karşılaşmasında, antrenörlüğünü yaptığı Kayseri Meysuspor amatör futbol takımının oyuncularına soyunma odasında tokat atan Kurt'a, Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddeleri gereğince 1035 gün hak mahrumiyeti ve 8 maç resmi müsabakalardan men cezası verdi.

Artık antrenörlük yapamayacak!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, sosyal medyada gündem olan bu görüntüleri suç unsuru delil olarak görerek Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt hakkında detaylı bir soruşturma başlatmıştı. 1035 gün hak mahrumiyeti ve 8 maç resmi müsabakalardan men cezası verilen Halit Kurt'un antrenörlük hayatı sona erdi.

Haberin Devamı

Disiplin talimatı ne diyor?

Hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılan kişiler, futbol müsabakalarına iştirak edemez, hakemlik, temsilcilik, gözlemcilik, saha komiserliği yapamaz, TFF veya kulüp yöneticisi, idari ve teknik görevlisi olarak müsabakalarda görev alamaz, kulüp mensubu olarak futbolla ilgili idari, sportif veya sair hiçbir faaliyette bulunamaz ve stadyumlara giremez. 180 gün üstü ceza alan Kurt, artık resmi olarak antrenörlük yapamayacak.

Süreç nasıl işliyor?

Bir kulübün futbolcu - teknik adam hakkındaki müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası, onun hem futbolculuk hem de teknik adamlık faaliyetini kapsar. Süreli müsabakadan men ve süreli hak mahrumiyeti cezaları gün, ay ve yıl hesabı ile uygulanıyor. Bir ay 30 gün üzerinden hesaplanıyor. Müsabakalarda görev alan kişilere üç aya kadar verilen müsabakadan men ve hak mahrumiyeti cezaları müsabaka adedi ile gösteriliyor.

'Asla kabul edemeyiz'

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Musa Soykarcı, “Olay üç yıl önce yaşanmış. Her ne zaman yaşanırsa yaşansın böyle bir olayı kınıyoruz. Futbolculara yapılan bu davranışı asla kabul edemeyiz. Federasyon olarak detaylı açıklama yapacağız” demişti.

Haberin Devamı

FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ