MENÜ

Son dakika haberi: Galatasaray'a Alex Telles müjdesi! Resmen Manchester United'da

Manchester United'ın Porto'nun Brezilyalı sol beki Alex Telles'i transfer listesine aldığı haberleri Galatasaray'ı da heyecanlandırmıştı. Beklenen transfer gerçekleşti ve United, Telles'i kadrosuna kattığını duyurdu. Peki, Galatasaray, Alex Telles transferinden ne kadar kazanacak? Transferin 20 milyon euro'ya bittiği iddia edilirken, Galatasaray, Portekiz kulübünün elde ettiği kârın yüzde 10’unu (1 milyon 350 bin Euro) kasasına koyacak.

Son dakika haberi: Galatasaray'a Alex Telles müjdesi! Resmen Manchester United'da

Son dakika transfer haberi: Galatasaray’ın 2016’da 6.5 milyon Euro karşılığında Porto’ya sattığı Alex Telles, dünya devi Manchester United'a transfer oldu. 27 yaşındaki sol bek, Manchester United ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. İki kulübün birkaç haftadır pazarlık halinde olduğu ve transferin 20 milyon Euro'ya bittiği gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

Galatasaray, Alex Telles transferinden ne kadar kazanacak?

Galatasaray, Portekiz kulübünün elde ettiği kârın yüzde 10’unu alma hakkına sahip olacak. Yapılan anlaşmaya göre Cim Bom’un kasasına, 1 milyon 350 bin Euro (12.2 milyon TL) bedel girecek. Portekiz ekibi ile olan sözleşmesi 2021 yılında bitecek olan Telles, Porto'yla sözleşme uzatmayacağını daha önce açıklamıştı.

6.5 milyon euro'ya gitmişti

2013/2014 sezonunun devre arasında Gremio'dan 6 milyon euroya Galatasaray'a transfer olan Telles, 2015/2016 sezonunun hemen başında Sarı Kırmızılılar tarafından Inter'e kiralanmış, 1 sezon sonra da 6.5 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer olmuştu.

YORUM YAZ