MENÜ

SON DAKİKA | Galatasaray'da seçim ertelenecek mi? Burak Elmas'tan seçim açıklaması

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, 29 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili son dakika açıklaması yaptı. İçişleri Bakanlığı yetkili mercileri ile bizzat görüştüğünü belirten Elmas, ''29 Mayıs tarihli seçimli genel kurulumuzun yapılmasının önünde bir engel olmadığı bilgisini aldım.'' ifadelerini kullandı. Galatasaray Kulübü'nün daha sonra seçimin iptal edildiğine yönelik açıklamasına da sert çıkan Elmas, "Bu seçim mutlaka yapılacak" dedi.

SON DAKİKA | Galatasaray'da seçim ertelenecek mi? Burak Elmas'tan seçim açıklaması

Galatasaray Kulübü başkan adaylarından Burak Elmas, 29 Mayıs'ta yapılan başkanlık seçimi ile ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Seçimli genel kurulun 29 Mayıs'ta yapılacağını vurgulayan ve herhangi bir erteleme olmayacağına değinen Elmas, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

''Sevgili Galatasaraylılar, İçişleri Bakanlığı yetkili mercileri ile bizzat yaptığım görüşmede, 29 Mayıs tarihli seçimli genel kurulumuzun yapılmasının önünde bir engel olmadığı bilgisini aldım. Değerli üyelerimiz, seçim iptaline yönelik çalışma ve söylentilere itibar etmeyiniz.''

"Seçim iptal" açıklamasına sert tepki

Elmas Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Devlet organ, yetki ve kararları adına niyet okuyarak, yasal takvimi devam eden, etmesi önünde aksi yasal bir karar ve hiçbir engel olmayan seçimin "iptali" söz konusu olamaz.

"Erteleme" koşulları ve süreleri ise tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir.

Bu seçim mutlaka yapılacak.

Galatasaray'da başkan adayları kimler?

Galatasaray'da 29 Mayıs 2021'de yapılması planlanan başkanlık seçimi öncesi adaylar belli olmaya başladı. Şu ana kadar Burak Elmas, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu resmen adaylığını duyurdu.

Başkan adaylığını geri çeken Tuncer Hunca, seçimde Eşref Hamamcıoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu.

YORUM YAZ