MENÜ

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’da oy sayımı tamamlandı. Başkan Fikret Orman, kesinleşmemiş sonuçlara göre 4 bin 899 oyun 2882’sini alarak yeniden başkan seçildi. Başkan adayı Hürser Tekinoktay ise 1617 oy aldı.

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

Beşiktaş’ta Fikret Orman 3 yıl daha göreve devam edecek. Siyah-beyazlı kulüpte gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’da oy kullanan 4 bin 899 genel kurul üyesinin, kesinleşmemiş sonuçlara göre 2882’sinin oyunu alan Orman, rakibi Hürser Tekinoktay’a karşı üstünlük kurarak yeniden başkan olarak seçildi. Hürser Tekinoktay ise 1617 oy almayı başardı. Bu sonuçla birlikte Fikret Orman 2’si olağanüstü olmak üzere üst üste 5. kez seçimden zaferle ayrılmayı başardı. Kullanılan 4 bin 899 oyun 400’ü geçersiz ya da boş olarak kabul edilirken, geçerli oy sayısı ise 4 bin 538 oldu.

Haberin Devamı

Olağanüstü seçimle göreve gelmişti

Yıldırım Demirören’in ardından 2012 yılında düzenlenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da göreve gelen Fikret Orman, 1 yıl sonra 2013’te Serdal Adalı’yla girdiği yarıştan da zaferle çıkarak görevine devam etmişti. 2016’da yapılan seçimde ise Fikret Orman seçime tek aday olarak girdi. 2018 yılının eylül ayında yönetimi tazeleyeceğini açıklayarak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı alan Fikret Orman, bu seçime de tek aday olarak girmişti. 4 seçimi kazanarak başkanlık görevini yürüten Orman, Hürser Tekinoktay’la girdiği başkanlık yarışını da galip olarak tamamladı ve üst üste 5. kez seçimden zaferle ayrıldı. Fikret Orman, Beşiktaş Tüzüğü’ne göre son kez seçime girdi ve 3 yıl sonra yapılacak olan seçimlerde aday olmayacak. Olağan Seçimli Genel Kurul’da sandıkların oy dağılımı ise şu şekilde oldu:

Haberin Devamı

İşte sandık sandık sonuçlar:

Açılan sandıkların toplam sonuçları:

Açılan sandık sayısı: 19

Fikret Orman: 2759

Hürser Tekinoktay: 1490

1. Sandık

Orman: 222

Tekinoktay: 53

2. Sandık

Orman: 198

Tekinoktay: 72

3. Sandık:

Orman: 182

Tekinoktay: 60

4. Sandık

Orman: 160

Tekinoktay: 54

5. Sandık

Orman: 142

Tekinoktay: 53

6. Sandık

Orman:118

Tekinoktay: 50

7. Sandık

Orman: 129

Tekinoktay: 51

8. Sandık

Orman: 123

Tekinoktay: 58

9. Sandık

Orman: 113

Tekinoktay: 67

10. Sandık

Orman: 130

Tekinoktay: 56

11. Sandık

Orman: 120

Tekinoktay: 97

12. Sandık

Orman: 124

Tekinoktay: 84

13. Sandık

Orman: 89

Tekinoktay: 165

14. Sandık

Orman: 92

Tekinoktay: 126

15. Sandık

Orman: 150

Tekinoktay: 130

16. Sandık

Orman: 117

Tekinoktay: 121

17. Sandık

Orman: 175

Tekinoktay: 72

18. Sandık

Orman: 161

Tekinoktay: 74

19. Sandık

Orman: 175

Tekinoktay: 58

20. Sandık

Orman: 162

Tekinoktay: 116

Fikret Orman'ın listesi:

Asıl üyeler: Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre

Yedek üyeler: Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Melih Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

Beşiktaş başkan adayı Hürser Tekinoktay, üyelere şöyle hitap etti:

18 yıldır kulüp sorunlu. Süleyman Seba kulübü borçsuz bıraktıktan sonra 18 yılda kulüp batık duruma düştü. Biz inşaat yapmayacağız, AVM yapmayacağız, biz inşaat kulübü değiliz, biz spor kulübüyüz! Biz var olan paramızı altyapıya yatıracağız, sporcu gelişimine yatıracağız. Beşiktaş'ın AVM'ye değil yetişmiş sporcuya ihtiyacı var. Beşiktaş’ı dünya markası yapmak istiyoruz. 3 yıllık görev sürem içinde bunları yapacağım. 2 tane sportif direktörümüz, 1 tane de yerli teknik direktörümüz olacak. Altyapıda başarısızız. Yıldızı en erken bulma modelimiz olacak. Futbolcuyu 250 bin dolara getirip parlatacağız.

Haberin Devamı

John Benjamin Toshack ile görüştük. 25 Nisan'da burada olacaktı. Islak imza sorunu yaşadık. Gareth Bale'i Beşiktaş'a getirebileceğini söyleyecekti. Aboubakar için ödediğimiz kiralık maliyetinin yarısını ödeyecektik. Seçilirsek Toshack 1 hafta sonra Türkiye'ye gelecek, Gareth Bale'i Beşiktaş'a getireceğini söyledi. Çanakkale Dardanelspor ile pilot takım anlaşması yaparak, rezerv takımdaki oyuncuları orada değerlendireceğiz. 7 yılda altyapıdan bir futbolcu yetiştiremedik. Galatasaray'da yanılmıyorsam 9 yılda sadece Ozan Kabak çıktı. Necip, Yıldırım Demirören zamanında yetişti. Ajax modeli bizim modelimizdi. Gelip bize soruyorlardı. 'Bu oyuncuları nasıl buluyorsunuz' diye.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarı saygı duyulması gereken bir taraftardır, kulübün en büyük dinamiğidir. Ben de seçilsem, Fikret Orman da seçilse Beşiktaş'ın yapması gereken birinci şey, kombine kart sahiplerini hemen kongre üyesi yapmaktır. Beşiktaş kaybedecekse hakkıyla kaybetsin, masa başında maç kaybetmesin. Bizim dönemimizde kimse fikstürü bizden önce düzenleyemez. Bizim dönemimizde kimse emekliliği gelmiş hakemleri maçlarımıza gönderemez. Beşiktaş'ın hakkı masada yenmeyecek. Ben kazanamasam da, başkanımız bu kavganın içinde olacaksa bana verilen görevi yapmaya hazırım. Başkanımız 'nedense hep ligi Galatasaray deplasmanında bitiriyoruz' dedi. E tabii, fikstürü onlar düzenliyor.

Beşiktaş'ı yönetim kurulu üyelerimizin hepsiyle yönetmemiz lazım. Bir taraftan da halka açmamız lazım. Hep beraber yönetmeliyiz. Liyakat sahibi olan kongre üyelerimizin yönetimde yer almasını isterim. Listemizdeki herkes bu göreve layık. Bizim yönetimimizde hiç kimse kendi yönettiği kulübe fatura kesemez ve kesemeyecektir.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, seçimli genel kurulda şu sözleri söyledi:

"Lafı uzatmayacağım. Bugün pazar ve Anneler Günü.. Güzel bir kongre olmasını bekliyorum. Saygılar, sevgiler."

Beşiktaş taraftarı olmadıkları iddia edilen Metal-İş sendikası üyeleri oy kullanmaya gelince kongrede gergin anlar yaşandı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bir üyeyle tartıştı

Beşiktaş Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kongre sırasında bir üyeyle gergin anlar yaşadı. Araya girenler, olayın büyümesini engelledi.

Beşiktaş'ta yaşanan Olağan Seçimli Genel Kurul'Da Beşiktaş Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bir üyeyle gergin anlar yaşadı. Türk Metal Sendikası üyelerinin salondan çıkarılmasını isteyen bazı üyeler, oy kullanılan alanları kontrol ederken, perdeleri kaldırıp içerideki kişilere baktı. Bunun üzerine Şafak Mahmutyazıcıoğlu ise, "Perdeyi nasıl kaldırırsın. İnsanlar gizli oy kullanıyorlar, yaptığınız iş yanlış" ifadelerini kullandı. Kongre üyesinin de Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na tepki göstermesi üzerine ortam gerildi. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.

Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, Olağan Seçimli Genel Kurul’da 2 numaralı sandıkta oy kullandı.

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’da Başkan Adayı Hürser Tekinoktay da oyunu kullandı. Başkan Fikret Orman saat 13.30’da 1 numaralı sandıkta oyunu kullanırken Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay da saat 15.30’da 2 numaralı sandıkta oy kullandı. Tekinoktay, seçimin Beşiktaş’a hayırlı olmasını diledi.

Beşiktaş kongresinde oy verme işlemi saat 17.00 itibari ile sona erdi ve oylar sayılmaya başlandı.

eşiktaş olağan genel kurulunda oy verme hakkı olan 14.200 üyeden 4899’u oy kullandı.

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

SON DAKİKA | Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı oldu

YORUM YAZ