MENÜ

Son dakika | Diego Armando Maradona hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Futbol efsanesi Diego Armando Maradona hayatını kaybetti. İlk olarak Arjantin medyasından Clarin'in verdiği haber, Marca, The Sun ve Ole gibi medya organları tarafından da doğrulandı. Arjantin hükumeti vefatın ardından 3 günlük yas ilân etti.

Son dakika | Diego Armando Maradona hayatını kaybetti

Son dakika haberi...Diego Armando Maradona hayatını kaybetti. Son olarak 1 ay önce beyninden pıhtı alınan futbol efsanesi ciddi bir ameliyat geçirmesine rağmen sağlıklı şekilde evine taburcu olmayı başarmıştı. Futbolunun son döneminde alkol ve uyuşturucu ile sorunlar yaşayan ancak Küba lideri Fidel Kastro tarafından Küba'da tedavi ettirilen Maradona'nın o dönem ölmek üzere olduğu ancak Kastro tarafından kurtarıldığı belirtilmişti. , Arjantin Milli Takımı'nın yanısıra Napoli ve Boca Juniors'un da efsanesi olan yıldız isim Barcelona'da da 1982-84 tarihleri arasında forma giymişti. Özellikle Arjantin'de çocukların adının Diego koyulmasında çok büyük bir rol oynayan Maradona, devrimci görüşleri sebebiyle tüm Güney Amerika ülkeleri halkları tarafından da ciddi şekilde seviliyor ve takdir ediliyordu.

Haberin Devamı

Son dakika | Diego Armando Maradona hayatını kaybetti

"O Tanrı'nın eliydi"

Napoli'yle İtalya'da şampiyonluk yaşayan hatta Napolililer'in 1990 Dünya Kupası'nda İtalya yerine Arjantin'i tutmasını sağlayan Maradona, ülkesiyle Meksika'daki 1986 Dünya Kupası'nı da kaldırmıştı. Turnuvada İngiltere'ye attığı iki gol futbolseverler tarafından hala unutulmayan Maradona bu gollerden birini eliyle atmış, gol geçerli sayılınca da maç sonu konuyla ilgili olarak "O benim değil, Tanrı'nın eliydi" demişti.

Haberin Devamı

Son dakika | Diego Armando Maradona hayatını kaybetti

YORUM YAZ