MENÜ

Son dakika Beşiktaş haberi! Siyah beyazlılar Alex Teixeira yollarını ayırdı

Beşiktaş'ta son dakika transfer haberi! Siyah beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Alex Teixeira sürpriz bir şekilde avukatıyla kulüp binasına gitti. Yapılan görüşmeler sonrasında tecrübeli oyuncunun sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi. Beşiktaş ayrılığı resmen açıkladı.

Son dakika Beşiktaş haberi! Siyah beyazlılar Alex Teixeira yollarını ayırdı

Beşiktaş, bu sezonun kadrosunda düşünülmeyen Alex Teixeira ile sözleşmeyi feshetme konusunda anlaştı. Geçen sezon bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık sözleşme imzalanan Brezilyalı futbolcu, beklentilerin oldukça uzağında kalmıştı. Siyah-beyazlı yönetim, avukatıyla birlikte kulübe gelen Teixeira ile görüşerek, oyuncuyu bonservisini bedelsiz olarak vererek sözleşmeyi fesh etme konusunda ikna etti.

Haberin Devamı

Beşiktaş resmen açıkladı

Konuyla ilgili Beşiktaş bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "Brezilyalı futbolcu Alex Teixeira ile karşılıklı anlaşarak sözleşmemizi feshetmiş bulunmaktayız. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda anlayış gösteren Alex Teixeira’ya hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki futbol kariyerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Yıllık maaşı 2.6 milyon Euro

Büyük umutlarla transfer edilen Teixeira, Kartal'da geçirdiği ilk sezonda beklentilerin gerisinde kaldı. Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon öncesinde 1 yılı opsiyonlu 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı Brezilyalı yıldız yıllık 2.6 milyon Euro kazanırken, 900 bin Euro da imza parası almıştı.

Haberin Devamı

Alex Teixeira'nın kariyeri

Kariyerinde; Vasco da Gama, Shakhtar Donetsk, Jiangsu FC ve Beşiktaş takımları bulunan Alex Teixeira, siyah-beyazlılarda forma giydiği 31 maçta 4 gol ile 1 asist yaptı ve 5 gole katkı sağladı.

Alex Teixeira, Shakhtar'da sergilediği performansla isminden söz ettirmiş ve Şubat 2016'da 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Çin takımı Jiangsu FC'nin yolunu tutmuştu.

YORUM YAZ