MENÜ

Son dakika | Barcelona'da deprem! Başkan Bartomeu ve yönetim kurulu istifa etti

Lionel Messi'yle ilgili yaz transfer sezonu boyunca yaşanan gerilimlerden sonra karışan Barcelona'da başkan Bartomeu ve yönetim kurulunun toplu şekilde istifa ettiği belirtildi. Sport'un iddiasından bir süre sonra Josep Bartomeu da istifasını düzenlenen basın toplantısıyla resmen duyurdu.

Son dakika | Barcelona'da deprem! Başkan Bartomeu ve yönetim kurulu istifa etti

Barcelona başkanı Bartomeu ve yönetimi istifa etti. İstifanın hafta sonu kaybedilen Real Madrid maçından sonra gelmesi de dikkat çekti. İspanyol medyasından Diario Sport'un haberine göre; başkan Bartomeu ve yönetim kurulu göreve devam etme konusunda 20 bin genel kurul üyesinin güvensizlik oyu verme sürecini başlatmanın Barcelona'ya zarar vereceğini düşündüler ve istifa kararı aldılar. Bartomeu güvensizlik oyu sürecinin ertelenmesini talep etmiş ancak ret cevabı almıştı. Bartomeu 23 Ocak 2014 tarihinden bu yana Barcelona'nın başkanlık görevindeydi.

Haberin Devamı

Messi'yle savaş bitti

Yaz transfer sezonunda kendisine verilen sözlerin tutulmadığını belirten takımın yıldızı Lionel Messi, kulüpten ayrılmak istediğini belirtmiş ancak Barcelona yönetimi buna izin vermemişti. Messi kulübe zarar vermemek için hukuki yollara başvurmamıştı.

Yolsuzluk soruşturması açılmıştı

Eylül ayı başında İspanyol polisi Bartomeu'yu kulüp transferlerinden kişisel menfaat elde etme gerekçesiyle suçlamış ve konuyla ilgili soruşturma açılmıştı. Bartomeu tüm iddiaları reddetmişti. Normal şartlarda gelecek sezon seçim olması beklenen Barça'da bazı taraftarlar Bartomeu ve yönetim kurulunun görevi erken bırakması konusunda imza toplamışlardı.

Haberin Devamı

BASIN TOPLANTISINA ÇIKTI, CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Bartomeu düzenlenen basın toplantısında istifa kararını resmen açıkladı ve şu sözleri söyledi:

"İstifa kararı aldım ve görevimi bıraktım. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım da bu şekilde... İçim rahat. Kulüpte aldığımız ekonomik önlemleri sonuçlandıramadan ayrılıyoruz. Umarım yerimize gelenler bunu devam ettirir. Bu şekilde olmazsa kulüp çok ciddi sorunlarla karşılaşacaktır. Messi konusunda popüler olmayan ve rahatsız edici kararlar alacaktık. Bunu da yaptık. Onu aynı zamanda tutup başka bir teknik direktörü kim getirebilirdi? Barcelona, Avrupa Süper Ligi'nde oynama teklifini kabul etti. Bu karar, kulübün finansal geleceğini garanti altına almak için verildi. Bu kulübe hizmet etmek benim için bir onurdu. Yaşasın Barça! Yaşasın Katalunya!

Son dakika | Barcelonada deprem Başkan Bartomeu ve yönetim kurulu istifa etti

YORUM YAZ