MENÜ

Son 25 yılın en kötüsü: Mircea Lucescu

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın başında çıktığı 12 maçta 5 yenilgi görüp sadece 3 kez sahadan zaferle ayrılan Rumen çalıştırıcı, son 25 yılın en kötü teknik direktör performansını sergiledi.

Son 25 yılın en kötüsü: Mircea Lucescu

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında Rusya'ya evinde 2-1 yenilirken, teknik direktör Lucescu yine tartışılan adam konumuna geldi. Ay-Yıldızlı takımın başında 12. maçına çıkan Rumen hoca; 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetlik performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Rumen teknik adam, bu sonuçlara göre yüzde 25'lik galibiyet ve yüzde 41.6'lık yenilgi oranına ulaşarak son 25 yılda Milli Takım'ı çalıştıran teknik adamlar arasında en kötüsü oldu.

Haberin Devamı

ERSUN YANAL İKİNCİ SIRADA

Şu anda Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim, Ay-Yıldızlı ekibin başındaki üçüncü döneminde 43 maçta 26 galibiyet görerek, yüzde 60.47'lik oran elde edip, en başarılı teknik direktör unvanını aldı. Fatih Terim sonrası galibiyet yüzdesi en yüksek isim yüzde 53.3'le Ersun Yanal (15 maç, 8 galibiyet) oldu. Bu iki performansı Fatih Terim'in birinci (33 maç 17 galibiyet) ve ikinci (58 maç, 27 galibiyet) dönem karneleri takip etti.

(Sabah)

YORUM YAZ