MENÜ

Sokaklardan olimpiyatlara

Milli boks antrenörü Ayhan Öz'ün sokakta çalışan çocuklara yönelik yaptığı çalışmayla spora kazandırdığı Vanlı boksörler, 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek.

Sokaklardan olimpiyatlara

Milli boks antrenörü Ayhan Öz’ün sokakta çalışan çocuklara yönelik yaptığı çalışmayla spora kazandırdığı Vanlı boksörler, 2020’de Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek.

Ailelerinin içinde bulunduğu maddi yetersizlik nedeniyle sokaklarda çalışmak zorunda kalan çocukları spora kazandırmak amacıyla 10 yıl önce çalışma başlatan milli boks antrenörü Ayhan Öz, aradan geçen süre zarfında yetiştirdiği boksörlerle sayısız başarıya imza attı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurduğu boks takımına kazandırdığı sporcularla son yıllarda başarıdan başarıya koşan Öz, kısa sürede hem ildeki idarecilerin hem de ailelerin gönlünü fethetti.

Kentte 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok sporcusunu farklı şehirlere gönderen Öz, bu kez çadır kentlerde yaşayan ailelerin çocuklarıyla yoluna devam etti.

Yeniden oluşturduğu takımda yine başarılı sporcular yetiştiren ve katıldıkları şampiyonalarda sayısız başarı elde eden Öz, bu yıl katıldıkları müsabakalarda da 6 Türkiye birinciliği, 4 Türkiye ikinciliği ve 5 üçüncülük elde etti.

Son olarak Şırnak’ta düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda birinci olan Ferdi Gün ve Azat Demirhan’ın, 2020’de Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanması, milli antrenör Öz’e farklı bir grurur yaşattı.

Milli antrenör Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta çalışan çocukların hayatına farklı bir yön kazandırmak amacıyla 10 yıl önce başlattığı çalışmanın halen devam ettiğini söyledi.

Sporcularını vatana, millete ve ailelerine faydalı bireyler olarak yetişmesini sağlamak istediğini belirten Öz, şöyle konuştu:
"Spor bizim için önemli bir araçtır. Sporla çocuklarımıza disiplin, kültür, eğitim ve vatan sevgisi gibi birçok değeri öğretiyoruz. Zaten her anne ve babanın düşündüğü şey, çocuğuna güzel bir gelecek sağlamaktır. Biz burada başarıyı hedeflediğimiz için çocuklarımız da mampiyon olup milli takıma girmek için mücadele ediyor. Çünkü milli takıma girmeleri durumunda üniversiteye sınavsız gidebilir, eğitimleri boyunca devletin sunduğu hizmetlerden faydalanabilirler."

Öz, sokaklardaki tehlikeden uzak, spor yaparak hayata tutunan boksörlerin, geçmiş yaşantılarından uzak bir hayat sürmek istediğine değinerek, "Bu çocuklarımıza sahip çıkmamamız lazım. Bunun da en iyi yolu spora teşvik etmek ve burada o eğitimi almasını sağlamaktır. Büyüklerimizden bu sporculara sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

Türkiye’den olimpiyatlara katılma hakkı kazanan 10 boksörden 2’sinin takımında bulunmasının büyük bir başarı olduğuna dikkati çeken Öz, sporcularının Erzurum ve Kastamonu’daki kamplarda olimpiyatlara hazırlanacağını ifade etti.

Sokaklarda çalışan ve 5 yıl önce antrenör Öz’ün hem kendisini hem de ailesini ikna etmesiyle boksla tanışan milli sporcu Ferdi Gün de olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Gün, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını bildirerek, "Ailem ilk başta boks yapmama izin vermedi. Ayhan hocamın ailemle görüşmesi sonrası boksla tanıştım. Şimdiki hedefim Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak. Bunu gerçekleştirme fırsatı yakaladığım için de çok mutluyum" diye konuştu.

Milli boksör Azat Demirhan ise Şırnak’ta düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda birinci olduğunu vurgulayarak, "Hocamız sayesinde babam izin verdi ve ben boksa başladım. Şırnak’ta düzenlenen şampiyonada Türkiye şampiyonu oldum. Şimdi hedefimde Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak var" ifadelerini kullandı.

Boks takımındaki diğer sporcular da olimpiyatlara katılma hakkı kazanan arkadaşları gibi çok çalışıp katılacakları ulusal ve uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi ve Van’ı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirttiler.


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ