MENÜ

Sochi'de görkemli açılış

Rusya'nın Sochi kentinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyat Oyunları, 40 bin seyirci kapasiteli Fisht Stadı'nda yapılan açılış seremonisiyle başladı. Geçiş töreninde Türk bayrağını buz dansında ilk kez olimpiyata katılan patencimiz Alper Uçar taşıdı

Sochi'de görkemli açılış



Eksikleriyle, yolsuzluklarıyla, protestolarıyla büyük eleştirilere mağruz kalan, terör tehditleri alan Rusya’nın Sochi şehrindeki 22. Kış Olimpiyat Oyunları dün yapılan açılış töreniyle başladı. Üst düzey güvenlik alarmı verilen Sochi’deki olimpiyat parkı içinde bulunan 40 bin seyirci kapasiteli Fisht Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen tören 2014’ü simgeleyen saat 20.14’te (Rusya saatiyle) start aldı. 9 bin 223 kişinin görev aldığı açılış töreni için 13 farklı temalı gösteri planlandı. Dev bir sahneye dönüştürülen olimpiyat stadyumunda, Rusya’nın tarihsel figürleri, halk sanatları sembolleri ve mitolojik sembollerin yer aldığı ‘Bahar Ayini’, Çar 1. Petro’nun anlatıldığı ‘Büyük Peter’ gibi konular görkemli gösterilerle sunuldu. Rusya tarihi ve devrimin anlatıldığı gösteriler sırasında stadyumda yapay kar yağdırıldı. Kuğu Gölü Balesi de yine nefesleri kesti.

Işıklı madalyalar!

Çok sayıda ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanın da katıldığı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan protokoldaki yerini aldı. Tribünleri dolduran sporseverlere verilen ışıklı madalyalar sayesinde stad rengarenkti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ