MENÜ

Sneijder: Fark 4'e inebilir

Galatasaray'ın 10 numarası Wesley Sneijder, Hollanda basınına samimi açıklamalarda bulundu.

Sneijder: Fark 4'e inebilir

Bursaspor ile oynanan maçta hat-trick yaparak takımının galibiyete uzanmasında önemli rol oynayan Wesley Sneijder, Hollanda'nın yüksek tirajlı haftalık futbol dergisi Voetbal International'a konuştu.

İşte o röportaj;

"Takım arkadaşların seni artık en iyi nasıl kullanacaklarını biliyor" dersek doğru teşhisi koymuş olur muyuz?

Evet sayılır. Başlarda formsuzsan ve ayak uyduramazsan işler zorlaşıyor. Şimdi bir süredir kendimi çok iyi hissediyorum. Dinçim ve güçlüyüm. Oyun sistemimiz zaman zaman değişiyor. Benim rolüm de rakibin oyununa bağlı oluyor. Ya 10 numara gibi oynuyorum ya da daha çok soldan gelerek oynuyorum. İki koşulda da amaç aynı, rakip takımın hatları arasında boş bir şekilde topla buluşturulmam gerekiyor. O zaman en iyi halimi alıyorum. Ama savunmada da görevlerim var, özellikle solda başlarken. Rakip takım beki hücuma çıkarken onu takio etmek zorundayım ve bunu her defasında sorunsuz bir şekilde yerine getiriyorum.

Galatasaray'ın sezona kötü başlaması Fatih Terim'in işine mal oldu. Halefi Roberto Mancini neleri daha farklı yapıyor?


İlk günden beri taktiksel alışkanlıklar oturtmaya çalışıyor ve bu gün geçtikçe daha çok meyve veriyor. Teknik olarak burada her takımda birkaç tane çok iyi futbolcu mevcut ve hepsi de doğru mantalite ile sahaya çıkıyor. Mancini'ye göre bazı taktiksel tercihler sayesinde avantaj elde edebiliriz. Önceden bazen 'bir bütün' olmakta sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle defansif anlamda dağılıyorduk. Mancini bunu tolere etmiyor. Takım savunmasına önem veriyor. Yani 11 kişinin tamamının savunmaya katılmasını istiyor. Avrupa'daki tüm zirve takımlarının yapabildiği bir şey bu. Maçtan maça daha iyi oluyoruz,büyüyoruz.

Lider Fenerbahçe ile aranızda 7 puanlık bir fark var. Sence bunu kapayabilir misiniz?


Tabii ki! Ama bunu aramızda 10 puan fark varken de söylüyordum. Durum ne biliyor musunuz? Bu ligde her deplasman inanılmaz zor. Büyük takımların da kazanmak için her yerde çok çalışması lazım. Buradaki seviyenin pek iyi olmadığı yönündeki hikayeleri biliyorum. Külliyen yalan. Cumartesi kendi evimizide Eskişehir ile oynuyoruz. Ertesi gün Fenerbahçe Sivas deplasmanında. O maçlardan sonra fark 4 olursa kimse şaşırmaz. Ve daha Fenerbahçe ile içeride oynayacağız. Yok, kesinlikle şampiyonluk şansımız fazlasıyla var!

Geçen kış transfer olmaya ne kadar yakındın?

Benimle ilgilenen takımlar (örn. Manchester United) oldu evet, inkar etmiyorum. Ama hiç bir zaman ayrılmaya yakın olmadım çünkü gitmek istemiyordum ve kulübüm de beni bırakmak istemiyordu. Galatasaray'dan arada ayrılmak aklımın ucundan bile geçmedi ve kulüp bana hiç bir zaman satılabileceğimi hissetirmedi. Burada daha aşılabilecek çok engel, ulaşılabilecek çok şey var. Az önce söylediğim gibi, şampiyonluğa oynuyoruz ve Chelsea karşısında da şansımız var. Ayrıca Türkiye Kupasında da mücadele ediyoruz. Kendimi burada evimdeymiş gibi hissediyorum ve bu da önemsiz bir şey değil.

WESLEY SNEIJDER İSTATİSTİKLERİ

Kaynak: yarisaha.com

Haberin Devamı
YORUM YAZ