MENÜ

Slaven Bilic'in hataları!

Gazetemiz yazarlarından Asena Özkan, Gaziantepspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Slaven Bilic'in hataları!

Slaven Bilic yaptığı ‘hataları’ Antep deplasmanında görebildi mi, merak ediyorum! Kanatları çalışmayan takımda iri fiziği ve uzun boyu ile Hugo Almeida nasıl gol atacak?

G.Antep karşılaşması bir istisna elbette! Zira, Gökhan Töre’nin çalışkanlığı ‘dinamo’ bağlamındaydı ve koştukça şarj edip üretti, zorlu deplasmanda. Olcay Şahan’a gol attırdı, sonrasında sağ kanadı ve enerjisini, akılcı kullandı. Buna ilaveten, zaman zaman sol kanattan da orta yapmayı denedi. Gökhan Töre’nin arada sol kanada ‘paralel geçiş’ yapmasının nedeni neydi? Olcay Şahan kendisini ‘ileri uç’ elemanı ‘ilan edip’, sol kanattan doksan dakika boyunca iki adet orta yapabilmesiydi elbette.

Beşiktaş kazanmışken eleştirilir mi? Yerden yere bile vurulur! Olcay Şahan attığı gole karşın yerilir mi? İşe yarayacak ise liğme liğme edilmelidir! Kağıt üzerinde ‘sol açık’ oynayan Olcay, ne hikmetse bu görevi üstlenmiyor, ileride gol peşinde koşuşturan oyuncu olup çıkıyor karşımıza üstelik hemen hemen her maçta. Durum böyle olunca da Hugo Almeida kanatlardan top sürüyor, Beşiktaş da rakip ceza alanında ‘cılızın’ ötesinde kalıveriyor.

Sosyalist olmadığını aylar sonra itiraf etmek gereği duyan Slaven Biliç için Antep’teki en önemli anekdot, sakatlığı nükseden Almeida’nın yerini alan Ömer Şişmanoğlu’nun rakip kaleye gönderdiği gol olmalı. Niye mi? Görüyorsun; kanatlardan orta gelmeyince Portekizli golcü topla buluşamıyor ve kanıksattırdığı kafa vuruşlarını yapamıyor. Ömer tipindeki ‘iş bitirici’ ve fiziği elverişli eleman ise top nereden gelirse gelsin, araya girip golünü kaydedebiliyor. Ayrıca bu ‘Olcay Şahan’ ısrarı niye? Antep golü bulup aradaki farkı bire indirince uzatma dakikalarında Uğur Boral’ı oyuna almak da neyin nesi? Yıldırma politikası mı, ‘sen işime yaramıyorsun’ mesajı mı?

Manuel Fernandes’ten vazgeçebiliyorsun ama Olcay’dan asla. Anlamaya çalışmak bile zor! Yine de Olcay’ın hakkını verelim, ‘ortasız’ da olsa iyi oynadı… Dany yeni takımına uyum sağladı mı? Zorluk çektiğini söylemek yanlış olur, ilk kez yan yana görev yaptığı elemanlarla. Ne var ki, Beşiktaş’ın ‘kronikleşen’ sorunu, G.Antep’de de depreşiverdi! İki farkla da öne geçse, yandaşına rahat maç izlettiremiyor! Bu maçın bir de Cenk Tosun boyutu var ki…

Çor zorlamadı mı, alışılmışın dışında mı oynadı? Hepsini geçilmeli; ayağına geleni değerlendirmeye çabaladı ama ayağına çok fazla bir şey gelemedi! Beşiktaş kazandı ama Salı günkü Kasımpaşa maça için hiç kimse garanti veremez. Çünkü, Slaven Biliç’in Beşiktaş’ı ne yapacağı hiç beli olmaz!

Asena Özkan https://twitter.com/asenaozkn

Haberin Devamı
YORUM YAZ