MENÜ

Slaven Bilic'in asıl mesleği şaşırttı!

Hepimiz onları yeşil sahadaki başarılarla tanısak da, bazı futbolcular eğitim hayatlarına da önem veriyor. Futbolcu olmak için genç yaştan itibaren spor ve altyapı eğitimine önem vermek zorunda olan futbolcular için eğitim hayatları hep geri planda kalsa da bazı isimler zor olanı başararak aynı anda üniversiteyi de bitirmiştir. İşte üniversiteyi bitiren o futbolcular! (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Oğuz Çetin: Fenerbahçe formasıyla özdeşleşen eski milli orta saha futbolculuk döneminde muazzam bir yıldızdı. Forma giydiği takımların adeta orkestra şefi olan Oğuz Çetin, başarılı futbol hayatının yanı sıra iyi de bir eğitim almıştır. İTÜ Sakarya mühendislik fakültesinden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur.

Haberin Devamı

Oğuz Dağlaroğlu: 41 yaşındaki eski kaleci Oğuz Dağloroğlu’nu Fenerbahçe’de oynadığı dönemden hatırlayacaksınızdır. Eski Milli kaleci İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesinden mezun olmuştur. Oğuz’un değişik de bir hikayesi vardır. Eski kalecinin sahip olduğu yarış atı Kinowa, Dağlaroğlu’na tam 5866bin 500 TL para kazandırmıştır.

Daniel Amokachi: Eski Nijeryalı forvet BJK tarihinin en iyi forvetlerinden birisi olarak gösterilmektedir. 2-3 adamı birden sırtına alıp kaleye gidebilecek güce sahip bir oyuncuydu. Futbol kariyerini noktaladıktan sonra New York Law School’u kazanan Amokachi, oradan mezun olup avukat olmuştur.

Slaven Bilic: Beşiktaş’ta görev aldığı antrenörlük döneminden hepimizin tanıdığı Slaven Bilic, futbolculuk döneminde bir çok önemli takımda forma giymiş ve bununla beraber üniversiteden de mezun olmuştur. Slaven Bilic Split hukuk fakültesinden mezun olarak avukat ünvanını almıştır.

Haberin Devamı

Juan Mata: Manchester United’ın İspanyol orta sahası Mata da üniversite mezunu oyunculardan. 32 yaşındaki milli futbolcu Madrid’de Camilo Jose Cela Üniversitesi'nde gazetecilik, spor bilimleri ve pazarlama alanlarında eğitim almıştır.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ