MENÜ

Siyah beyaz film gibi biraz

Vefa'da biten oyunculuk kariyeri, Galatasaray'da kazanılan deneyimler, U 17'de yakalanan başarılar ve İstanbul Belediye gerçeği... Merdivenleri yavaş yavaş çıkan Abdullah Avcı, artık A Milli Takım'ın patronu. İşte tüm detaylarıyla futbolumuzun yeni lideri...

Siyah beyaz film gibi biraz

Futbolculuk kariyerinde genel kanı itibariyle ‘hak ettiği yere gelemeyen’ yeteneklerdendi... Vefa, Karagümrük, Rize, Kahramanmaraş, Kasımpaşa, Bakırköy, İstanbulspor, Küçükçekmece, Nişantaşı’nda top koşturdu. Resmi jübilesini İstanbulspor ile yapan Abdullah Avcı, daha sonra arkadaş hatrına Vefa’da oynadı, ardından teknik adamlık kariyeri için kolları sıvadı. Eski takımı İstanbulspor’da yaşadığı kısa bir antrenörlük deneyiminden sonra soluğu Galatasaray’da aldı, PAF takımı çalıştırdı. En büyük çıkışı ise 2004’te 17 Yaş Altı Milli Takımı’nda yapan Abdullah Avcı, Ay Yıldızlı ekibimizi Dünya 4.’sü yaptı. Yarı finalde Brezilya’ya kaybedilen 4-3’lük karşılaşma halen zihinlerde...

Haberin Devamı

Aslan’a gitmedi

Her ne kadar o jenerasyondan Arda, Onur Kıvrak ve Nuri Şahin gibi isimler dışındaki oyuncular pek kendini geliştiremediyse de Avcı’nın teknik adamlık serüveninde bu turnuva önemli bir kilometre taşıydı. 2006’da Avcı’nın İstanbul Belediyespor günleri başladı. Takımı o dönemin ismiyle Lig A’dan Süper Lig’e taşıyan Abdullah Avcı, Turuncu-Beyazlı ekibi her sezon mütevazı kadrosuyla önemli noktalara yerleştirdi, devlerin belalısı oldu, pozitif futbol felsefesiyle taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazandı. Adı sıkça Galatasaray ile anılan Avcı, son olarak Feldkamp’tan sonra teklif almış ama “6 maç için takımın başına geçmem” diyerek gündeme oturmuştu.

Devrim yapacak...

Yoğun temasların ardından milli görevi kabul eden ve Belediyespor ile de medeni bir şekilde yollarını ayıran Avcı, dün İstinye’deki federasyon binasında 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı. İlk açıklamalarında devrim yapacağının sinyallerini yollayan 48 yaşındaki teknik adam, “Bu görev için beni layık görenlere teşekkür ederim. Türk futbolunun bundan sonraki sürecinde yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımıza yarından itibaren başlayacağız” dedi. Avcı’nın en kısa zamanda daha detaylı bir basın açıklaması yapacağı da edinilen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'nın 11'i:

- İyi bir santrfordu. Özellikle hava toplarında çok etkiliydi. Bu nedenle arkadaşları ona ‘uçan kafa Apo’ diyorlardı.

- Futbolu o kadar seviyordu ki, İstanbulspor’daki jübilesinden sonra 1 yıl arkadaş hatırına amatör takım Vefa’da oynadı.

- Babası Muhsin Bey, halen kardeşi, yani Abdullah Avcı’nın amcasıyla birlikte semtleri olan Kasımpaşa’da mütevazı bir berber dükkânı işletiyor.

- İlk primini amcası Burhan Avcı’dan aldı... Maç öncesi, ‘gol başına para’ sözü veren amcası, Abdullah Avcı 6 gol atınca yüklü bir ödeme yapmak zorunda kaldı.

- Gençlik yıllarını Kasımpaşa’da geçiren Abdullah Avcı, aslen Rizeli. Hatta Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ilçeden, yani Güneysu’lu.

- A Milli Takımımız’ın yeni antrenörü, bir alışveriş delisi... Her fırsatta, özellikle de canı sıkkınken alışverişe doyamayan Avcı’nın hayli geniş bir saat koleksiyonu var.

Haberin Devamı

- Adı Fethullah Gülen cemaati ile anılan Abdullah Avcı, bu konuya da çok net nokta koydu: Müslümanım. Laik ve cumhuriyetçi bir ülkenin evladıyım.

- İki oğlu var. Ege ve Mert... Ege futbola ilgili, yazları Beşiktaş’ın futbol okuluna gidiyor. Mert’in ise futbolla pek âlâkası yok, sanatçı ruhlu, gitar çalıyor.

- Avcı, eşyalarını paylaşmak konusunda da hayli cömert. İsteyenlere saatini, kıyafetlerini armağan ediyor. Şovmen Beyaz, ondan bir mont kapanlardan!

- 10 numara kavramına inanmıyor ve “Sahada 10 numara diye bir şey olmaz, 11 oyuncu olur” diyerek sisteme dair fikrini açıkça ortaya koyuyor.

- Entellektüel yönü de hayli kuvvetli... Seyahatlerde elinden kitap düşürmeyen Avcı, medyayı yakından takip ediyor, iyi de bir sinema takipçisi. Serhat Demirtaş

İlk sınavı 2014 elemeleri

A Milli Takım’ın yeni hocası Abdullah Avcı’yı çok zorlu bir sınav bekliyor... 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ni kaçıran Ay-Yıldızlılar, şimdiden 2014 Dünya Kupası’na kilitlenmiş durumda. Brezilya’daki dev turnuva Türk futbolu açısından ‘olmazsa olmaz’ konumunda. Grupta Hollanda ve Romanya gibi zorlu, Macaristan ile Estonya gibi de yükselişte olan iki takım var. Avcı ilk resmi maçına elemelerde çıkacak. Ancak geçtiğimiz ay yapılan fikstür toplantısından bir sonuç alınamadığı için Eylül ayında başlayacak karşılaşmadaki ilk rakibimizin kim olacağı şu anda belli değil.

Haberin Devamı

Yıllık 1.5 milyon Euro alacak

Hatırlanacağı gibi A Milli Takım’da görev yapan son teknik adamların performansı kadar aldıkları ücret de gündeme gelmişti. Fatih Terim’in parası mecliste bile tartışma konusu olmuş, Hiddink’in yıllık 8 milyon Euro’yu bulan kazancı hep polemik yapılmıştı. Bu paralelde Abdullah Avcı’nın A Milli Takım’dan ne kadar alacağı da ilk merak edilenlerden biri haline geldi. Ay Yıldızlılar’ın yeni hocası, 1.5 milyon Euro yıllık ücretle iş başı yaptı. Federasyon yetkilileri, 2015’e kadar görev yapacak Abdullah Avcı’nın bu ücretine ekstra başarı primleri ise dahil etmedi.

Haberin Devamı

Dilmen düşünülüyor

Abdullah Avcı’nın Futbol Federasyonu’na 3.5 yıllık imza atmasıyla birlikte kendisine bu görev süresince yardımcılık yapacak isimler de belirlendi. Guus Hiddink döneminde A Milli Takım’da İdari Koordinatörlük görevinde bulunan Okan Buruk bundan sonra Avcı’nın yardımcı antrenörü olacak. Avcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye’de birlikte çalıştığı Haluk Güngör ise Ay-Yıldızlı ekipte kaleci antrenörü olarak görev yapacak. Bu arada futbol yorumcusu, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ve Mustafa Eröğüt’ün de Genel Koordinatörlük için isimleri geçiyor. M.Ali Sabuncu

'Ağlatmayın beni'

Yaşla dolu gözler, titreyen sesler, ağızlardan zorla dökülen bir kaç kelime... 6 yıllık Belediye mesaisinden A Milli Takım’a giden Abdullah Avcı, dün öğrencileriyle tesislerde vedalaştı. Ancak bu anlar pek kolay olmadı. Futbolcularına teşekkür eden Avcı, “Daha da konuşturup ağlatmayın beni” diyerek odadan ayrıldı.

YORUM YAZ