MENÜ

Sivasspor'un kahramanı Hakan Arslan!

Bu sezon kurduğu düşük bütçeli kadroyla tüm otoriteleri şaşırtan ve ligin zirve yarışından kopmayan Sivasspor takımı Süper Lig’e damgasını vurdu. Özellikle sözleşmesi sona erecek Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç ve Erdoğan Yeşilyurt’un vitrinde göründüğü takımın bir de görünmez kahramanı var. O isim Sivasspor orta sahasının direnç yükünü omuzlarında taşıyan, orta sahanın merkezinin her alanında oynayabilen 31 yaşındaki Hakan Arslan'dan başkası değil.

Çift yönlü orta saha oyuncusu Hakan Aslan 7 yıldır Sivasspor formasını başarıyla terleten bir isim. Her sene üstüne koyarak ilerleyen ve artık olgunluk döneminde gerçek bir maestroya dönüşen yerli futbolcunun kulübü Sivasspor’La 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Güngörenspor altyapısında futbola başlayan ve Sivasspor dışında Kasımpaşa, Samsunspor ve Güngören Belediye forması giyen futbolcu, bu sezon Sivasspor’un kilit ismi olmuştur. 25 Süper Lig karşılaşmasında forma giyen Hakan Arslan 7 gol ve 4 asistlik muhteşem bir katkıyla oynamaktadır.

2.250 dakika sahada kalan Hakan Arslan istatistiklerle konuşulduğu zaman Mert Hakan Yandaş ve Yatabare’nin ardından takımın en başarılı 3. İsmi olarak görülüyor. Maç başına 1.4 şut çeken, 3.3 defa hava topu kazanan Hakan Arslan, maç başına ortalama 39.5 defa pas atmıştır.

Paslarında %80’lik bir başarı yüzdesi yakalayan çift yönlü orta saha oyuncusu savunma anlamında da oldukça başarılı bir grafiğe sahiptir. Maç başına 2.6 top çalan muhteşem orta saha, 1.5 top uzaklaştırma ve 1.4 top kesme istatistiğine sahiptir.

Haberin Devamı

Hakan Arslan’ın 2021 senesinde düzenlenecek olan Euro 2020’de kadroda yer alması muhtemel bir ihtimal olarak Şenol Güneş’in aklında bulunuyor.

14 Mayısta sağ dizindeki menisküs hasarı yüzünden başarılı bir operasyon gerçekleştirilen Hakan Arslan’In en az 7 hafta sahalardan uzak kalacak olması ise Sivasspor’un canını sıkan bir etken. Çünkü Hakan Arslan’In performansının Sivasspor’a yaptığı etki düşünülenden çok daha fazla.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ