MENÜ

Sivasspor'dan ülke puanına çok kritik katkı! Şampiyonlar Ligi...

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki Karabağ galibiyeti ülke puanı açısından da çok kritik... Puan sıralamasında en son 11. olan ülkenin şampiyonu 2021/2022 sezonundan sonra Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilecek. Bizim ise şu anda bu hakkımız bulunmuyor ama alınan bu galibiyet ve Celtic'in geceyi mağlup tamamlaması Türkiye'yi yeniden potaya soktu.

Sivasspor'dan ülke puanına çok kritik katkı! Şampiyonlar Ligi...

Türkiye'nin son yıllarda Avrupa kupalarında başarısız olması ve Milli maçlarda da benzer bir performans sergilemesi ülke puanı açısından her geçen yıl geriye gitmemizi ve sonunda da şampiyon takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılamayacağı bir duruma gelmemizi ağladı. Şu anki durumda 2021/2022 sezonu Türkiye şampiyonu takım Devler Ligi'ne direkt olarak gidemiyor. Bu anlamda tek umudumuz ise Sivasspor gibi gözüküyor! Başakşehir'in grubunun zorlu olması onların sorumluluğunu ise fazla artırmıyor.

Haberin Devamı

Sivas'tan önemli galibiyet!

Sivasspor'un Karabağ karşısında aldığı galibiyet ise gerçekten çok önemli... Bilindiği üzere ülke puanı sıralamasında ilk 11 sıradaki ülke şampiyonları Devler Ligi'ne direkt olarak katılma şansına sahip. Türkiye ise şu anda 11. olan İskoçya ve 12. sıradaki Ukrayna'nın arkasında 13. sırada... Bu seviye bizim için yeterli değil. Mutlaka en azından 11. sıraya yükselmemiz lazım.

İskoçlar kazanamadı, Ukrayna ve Türkiye potaya girdi!

Bu haftaki UEFA Avrupa Ligi maçlarında önümüzdeki ülkelerden Ukrayna'nın temslcisi Zorya, Yunanistan deplasmanında AEK karşısında çok kritik bir galibiyet aldı. İskoç temsilcisi Celtic Sparta Prag deplasmanında kaybetti ve puan alamadı. Rangers ise Portekiz devi Benfica ile 2-2 berabere kaldı. Celtic'in grubundan çıkması zor gibi gözüküyor ancak Rangers lider. Rangers'ın sonraki turlarda alacağı her muhtemel puan bizim için tehdit. Zorya'nın da gruptan çıkması imkansıza yakın.

Haberin Devamı

Ukrayna favori gibi!

Ancak Ukrayna'nın Avrupa'daki tek takımı da Zorya değil. Şampiyonlar Ligi'nde hem Shakhtar hem de Dinamo Kiev'le mücadele ediyorlar. Shakhtar yoluna devam edebilir veya Avrupa Ligi'ne kalabilir. Donetsk temsilcisi elenebilir de... Ancak önlerinde seçenek çok. Dinamo Kiev ise gruptan çıkamadı ancak Avrupa Ligi'ne kalma konusunda grupta favoriler. Bu durum Ukrayna'yı, Türkiye ve İskoçya karşısında favori yapıyor. Ve Sivasspor'a büyük sorumluluk veriyor. Tabii ki Başakşehir'in alacağı her puanın da değeri çok büyük olacak.

Kritik sıralama ise şu şekilde: (Parantez içindeki puanlar ülkenin bir takımının galibiyet alması halinde kazanacağı puandır)

11 - İskoçya - 30.625 (0.500)

12 - Ukrayna - 30.300 (0.400)

13 - Türkiye - 30.100 (0.400)

YORUM YAZ