MENÜ

Sivasspor'da Tamer Tuna istifa etti!

Spor Toto Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Tamer Tuna, görevinden istifa etti.

Sivasspor'da Tamer Tuna istifa etti!

Spor Toto Süper Lig'in sezon başında Demir Grup Sivasspor'un Teknik Direktör olarak 1 yıllık sözleşme imzaladığı Tamer Tuna, görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Lige bu sezon kötü başlayan Demir Grup Sivasspor ligin 11'inci hafta karşılaşmasında kırmızı-beyazlı ekibin dün akşam kendi sahasında oynadığı Atiker Konyaspor'la berabere kalmasıyla birlikte Tuna'nın bugün yönetim ile görüşerek görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Daha önce Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Tamer Tuna, 2017-2018 sezonunda Göztepe ile başarılı bir performans sergilemiş ve sezon başında Sivasspor'la anlaşmıştı.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Teknik Direktör Tamer Tuna basın karşısına çıkarak almış oldukları kararı paylaştılar.

Üzgün olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Mecnun Otyakmaz, "Çünkü Sivasspor'da hep uzun vadeli projeler yapmayı arzu ettim. Bu projelerden bir tanesi de Tamer hocamızdı. Kendisini yakından tanıdığımız, karakterini, futbol anlayışını, hedeflerini ve ideallerini bildiğimiz bir arkadaşımız. Onunla 'Bu hayalimizi gerçekleştiririm' diye düşünmüştük. Uzun vadeli bir projelere imza atıp, Türk futboluna hep birlikte hizmet ederiz diye düşünmüştük. Futbol sonuç odaklı bir oyun. Ne kadar iyi şeyler yaparsak yapalım, sonunda arzu ettiğiniz şeylere ulaşamıyorsanız kimseyi memnun edemezsiniz. Kendiniz de mutsuz oluyorsunuz. Artık daha fazla sıkıntılı süreçlere meydan vermeden hem hocamızın kariyeri hem de Demir Grup Sivasspor'un menfaati açısından dün akşam oturup konuştuk ve bir kan değişikliğinin iyi olacağı yönünde karar ortaya çıktı. Bugün de hem hocamızı hem de bize yakışır şekilde son antrenmanı hep birlikte yapıp arkadaşlarla vedalaşıp bu basın açıklamasını yapmaya karar verdik. Hocamıza bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz. Hep bizimle beraber olacağını biliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Tamer Tuna ise geride kalan 11 haftada takımımızın iyi bir seviyede futbol oynadığını söyledi.

İyi bir camiada görev aldığını kaydeden Tuna, "Dün ki maçtan önce de takımın menfaati adına bazı fikirlerimiz vardı. Hem Demir Grup Sivasspor'un geleceği ve bugünden yaşayacağı dönem adına hem de kendi mutluluğum ve huzurum adına böyle bir karar aldık. Burada bir değişimin olmasını ön gördük. Demir Grup Sivasspor'un ekonomik durumu, çalışma potansiyeli, tesisleşmesi, yapısı, şehrin bana verdiği destek, takıma inançları hep üst seviyedeydi. Bazen hocalarında değişime ihtiyacı olabiliyor. Bugün verilen karar benim de Sivasspor'un da geleceği adına önemli." dedi.

YORUM YAZ