MENÜ

Rıza Çalımbay'dan Türk futboluna bir yıldız daha

630 kezle Süper Lig’in en fazla maça çıkan hocası olan Rıza Çalımbay, yine bir genç yeteneği daha Türk futboluna kazandırdı. Kasımpaşa maçında 17 yaşındaki Emre’yi sahaya süren deneyimli teknik adam, gol sevinci yaşayan oyuncusunu bizzat tebrik etti

Rıza Çalımbay'dan Türk futboluna bir yıldız daha

Türk futbolunda yeni bir yıldız daha doğuyor... Kasımpaşa karşısında Rıza Çalımbay tarafından şans verilen 17 yaşındaki Emre Gökay, attığı golle kariyerindeki ilk Süper Lig maçında fileleri havalandırırken, hocasının güvenini de boşa çıkarmadı. Sezon başında genç yıldız adayını 16 yaşındayken kampa götüren, sezon boyunca A Takım idmanlarına dahil edip gelişimin bizzat yakından izleyen Çalımbay, Kasımpaşa maçında sahaya sürdüğü Emre’den maç sonunda da övgüyle bahsetti.

Haberin Devamı

'Stil olarak Cengiz Ünder’e benziyor'

Emre’nin çok iyi yerlere gelebileceğini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, “Sadece Emre değil çok arkadaşımız var ve hepsini de yakından izliyoruz” ifadelerini kullandı. Kısa sürede bir gol atan ve oynadığı futbolla herkesin takdirini kazanan genç yetenek stil olarak Cengiz Ünder’e benziyor. 17 yaşındaki oyuncu ayrıca bu sezon U17’de şampiyon olan Sivasspor’da turnuvanın oyuncusu seçilmişti.

Rıza Çalımbaydan Türk futboluna bir yıldız daha

Alper Potuk’u da keşfetmişti

Çalımbay, 2006 doğumlu genç yıldız Emre Gökay’a daha önce Konferans Ligi’nde de şans vermişti. U 17 Milli Takımı’nda da 4 maça çıkıp 5 gollük katkı sağlayan Emre, parlayan yıldız haline geldi. Eskişehirspor’da çalıştığı dönemde altyapıda gözlemlediği Alper Potuk’u 16 yaşında A Takım’a alarak şans veren deneyimli teknik adam genç oyuncuların gelişimini yakından takip etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Türk futboluna bir yıldız daha

YORUM YAZ