MENÜ

Bu gurur Rıza Çalımbay’ın

Rıza Çalımbay'lı Sivasspor, Avrupa’da yer alabilmeyi istikrara dönüştürdü. Kırmızı-Beyazlıların yükselişi dikkatleri çekti.

Bu gurur Rıza Çalımbay’ın

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS), 1 Mayıs 2022 ile 30 Nisan 2023 arasındaki Dünya Kulüpler Sıralaması’nda Sivasspor’un yükselişi dikkatleri çekti. Mütevazi bütçeli bir Anadolu takımı olarak deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay’la Avrupa’da yer alabilmeyi istikrara dönüştüren Kırmızı-Beyazlılar, Fenerbahçe’nin 28. sırada yer aldığı kulüpler sıralamasında listede Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ın önüne geçti. Listede Başakşehir 74, Sivasspor 122, Trabzonspor 133, Beşiktaş ve Galatasaray 216. sırada kendine yer buldu.

Haberin Devamı

KRİTİK SİVASSPOR MAÇI ÖNCESİ...

Rıza Çalımbay: Önce Fenerbahçe sonra lig

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımdaki geleceğiyle ilgili konuştu. Çalımbay, “Ben hiçbir zaman bir takımı yarı yolda bırakıp gidecek karakterde birisi değilim. Önce Fenerbahçe’yi yenip finale kalmak ardından da ligde kazanıp rahatlamak istiyoruz” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile yarı final rövanşında oynanacak olan maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, “Benim bu yedinci senem Sivasspor’da. Benim sözleşmelerim her sezon bir yıldır. Ben orada memnunsam devam ederim. Memnun değilsem o zaman da izin alır giderim. Bir kulübü böyle yüzüstü bırakıp hiçbir yere de gitmem. 50 seneden beri Avrupa’ya 3 sene üst üste giden bizim dışımızda bir takım yok. Biz bu yıl 34 tane lig maçı oynadık. 8 Avrupa kupası maçı oynadık. 3 tane kupa maçı oynadık. Toplamda 45 maç oynadık şu ana kadar” dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

GOL SONRASI ŞAŞIRTAN HAREKET

‘Kenetlenmek zorundayız’

“Manevi destek lazım bize. Özellikle ilk maçımız Konya maçı. 2 maçta herkesin kenetlenmesi gerekiyor.Hem biz hem yönetim hem taraftar bütünleşip bu iki maçı çok büyük taraftara oynayıp mükemmel bir şekilde de bitirmemiz gerekiyor. Ben Sivaslıyım, hiçbir zaman da bu kulübü yarı yolda bırakıp gitmem. Ben bu sene gitsem bile tekrar geri gelirim. Ligde rahat olsaydık Türkiye Kupası’nda bambaşka olurduk kafa olarak. Bizim için lig önemli. Ben ligden başka bir şey düşünmüyorum. Şu andaki hedefimiz lig. Türkiye Kupası’nda tabii ki elimizden geleni yapacağız, almak için uğraşıyoruz ama önceliğimiz lig.”

YORUM YAZ