MENÜ

Sivasspor taraftarının penaltı isyanı!

Süper Lig'de 21. hafta itibariyle ligin zirvesinde yer alan Sivasspor'un, Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçın ikinci yarısında Clichy'nin koluna çarpan topa penaltı kararı verilmemesiyle alakalı olarak Sivassporlu taraftarlar enteresan bir protestoda bulundu. Sivaslı ozanlar, Sivasspor'un yaşadığı bu pozisyonla ilgili olarak tepkilerini şarkı halinde dile getirip TFF ve MHK için türkü besteledi.

Süper Lig'in 21. haftasında evinde Medipol Başakşehir'i konuk eden Sivasspor'da tepkiler dinmiyor. Geçtiğimiz hafta sonu Sivas'ta oynanan maçın 71. dakikasında Yasin Öztekin'in ceza sahası içinde gole gittiği pozisyonun esnasında Başakşehirli futbolcu Clichy'nin topu koltuk altına alarak kornere götürmesine Sivassporlu futbolcular uzun süre sahada isyan etmişti. Hakem Halis Özkahya ile VAR'a gitmeden, penaltı kararını vermeyerek oyunu devam ettirmişti. Bu olay ise Sivas şehrinde yoğun tepkilerle karşılaştı.

Haberin Devamı

Sivas Barosunun hakem Halis Özkahya hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği'de olaya tepkisiz kalmadı. Bilal Karaman adlı ozan, Sivasspor'un karşılaştığı haksızlıkları bir şarkı ile kaleme alarak türkü besteledi. Dernekteki şairler ise sazları ile bu şiiri türküye dönüştürdü. Türkünün sözleri ise büyük ilgi gördü.

İşte o sözler:

“Adam topu koltukladı. Götürüyor vermem diyor. Hakem Gözlerini yumdu. Görmem de görmem diyor. Bu ilk değil kaç yüz sefer. VAR karartsa, tarih söyler. Ne Trabzon nede Fener. Tartışmaya girmem diyor.”

YORUM YAZ