MENÜ

Sislerin içinden gelen adam: Felix Grossschartner

Bursa-Kartepe arasında geçen TUR 2019’un 5. etabında genel klasman liderininadı değişti. Kar, sis ve rüzgarın etkili olduğu ‘tırmanış’ bölümünü kazanan 25 yaşındaki Avusturyalı Felix Grossschatner, turkuaz mayoyu da takım arkadaşı İrlandalı Sam Bennett’den devraldı.

Sislerin içinden gelen adam: Felix Grossschartner

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Türkiye Turu’nun 158.6 kilometrelik Bursa-Kartepe tırmanış etabının kazananı Felix Grossschartner oldu. Kartepe bölgesinde zaman zaman yağan kar ve sis sonucu etabın kısaltılmasına karar verildi. Finiş yeri zirveden 4 kilometre aşağıdaki Esentepe bölgesine alındı. Bisikletçiler 1300 metredeki finiş alanına gelebilmek çok zorlaşan doğa şartları ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Sislerin içinden gelen adam: Felix Grossschartner

Son 12 kilometresini tırmanarak yarışan bisikletçiler aynı zamanda kar ve rüzgarla da mücadele etti. Sisin de bastırdığı Kartepe bölgesinde sporcular zor anlar yaşadı.

Şampiyonluk avantajı

Son 12 kilometresi tırmanışla geçen 158.6 kilometrelik Bursa-Kartepeetabını Bora Hansgrohe Takımı’ndan Felix Grossschartner 4 saat 17 dakika 13 saniye ile kazandı. Avustralyalı bisikletçi ayrıca bu birinciliğiyle, genel klasmanda 20 saat 43 dakika 9 saniyelik süresiyle zirveye oturdu ve en yakın rakibi Bennett’e 19 saniye fark atmayı başardı. Son etap öncesi ‘turkuaz mayoyu’ giyme şansı yakalayan Grossschartner şampiyonluk için de büyük avantaj sağladı. Sultanahmet’te bitiyor Tur bugün 172.4 kilometrelik Salcano Sakarya-İstanbul etabı ile sona erecek. Tur, startın verildiği Ayasofya Müzesi’nin olduğu Sultanahmet Meydanı’nda son bulacak.

Haberin Devamı

Sislerin içinden gelen adam: Felix Grossschartner

Ödül töreni öncesinde Türkiye-Irak sınırında şehit düşen 4 asker için kürsüde Türk Bayrağı açıldı.

YORUM YAZ