MENÜ

Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

Uludere ilçesinin Ortabağ köyünde yaşayan ve Kovid-19 testi pozitif çıkan Menica Encü, Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde yaşayan 120 yaşındaki Menica Encü, gördüğü tedaviyle yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenmeyi başardı. 12 çocuk, 100'ü aşkın torunu bulunan Encü, 15 gün önce İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekiplerince yapılan sağlık taramasında Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine pandemi hastanesi olarak hizmet veren Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

15 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşmanın heyecanını yaşayan Encü, sağlık görevlilerinin alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Encü, AA muhabirine, gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Bana çok iyi baktılar. Bende çok hakları var. Rabb'im onları korusun, onların yanında olsun. Çok yoruldular, ilgilendiler. Ben onlardan memnunum Allah da onlardan memnun olsun." dedi.

YORUM YAZ