MENÜ

Sırıkla atlamada hedef Tokyo

Sırıkla atlamada Türkiye’nin başarılı sporcuları Ümit Sungur ve Buse Arıkazan 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmak için çalışmalarına devam ediyor.

Sırıkla atlamada hedef Tokyo

İzmir’deki atlamalar kampında çalışmaları sürdüren Ümit Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıldır sırıkla atlama branşında çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

İzmir kampının Türkiye Atletizm Federasyonunun sağladığı imkanlarla çok iyi geçtiğini belirten Ümit, şunları kaydetti:

"Uzun dönemde hedefimiz milli takım olarak 2020 Olimpiyatları’nda mücadele etmek. Önümüzde Akdeniz Oyunları vardı ama ertelendi. İslam Oyunları hedeflerimizden bir tanesi. Türk bayrağını daha yukarılara taşımak için sabah akşam çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Planlı çalıştıkça, başarının gelmeme ihtimali yok. Biz de bu düşünceyle hareket ediyoruz."

Beden eğitimi öğretmeni teşviki Ümit Sungur, atletizme beden eğitimi öğretmeni Bülent Erkaya sayesinde başladığını dile getirerek, "Öğretmenim beni hızlı buldu, daha sonra sırıkla yüksek atlamaya başladım. 18 yılda gençler, yıldızlar ve 23 yaş altında 19 Türkiye rekoru kırdım. Büyükler Türkiye rekoru 26 yıl önce Ruhan Işım tarafından kırılmış. 5 metre 70 santimlik rekor aynı zamanda olimpiyat barajı. Olimpiyat barajını geçerek Türkiye rekorunu da kırmak istiyorum. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Buse Arıkazan

Milli atlet Buse Arıkazan ise İzmir kampının çok verimli geçtiğini, antrenörlerinin de kendilerine yardımcı olduğunu belirtti. Önlerinde bir çok önemli organizasyon olduğunu kaydeden Buse Arıkazan, şöyle konuştu: "2016 Rio Olimpiyatları olmadı, inşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları vizesi alırım. Antrenörlerimiz, federasyon başkanımız, koordinatörümüz bize çok yardımcı oluyor. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Atletizme beden eğitimi öğretmeni sayesinde başladım. Sırıkla atlamada bu kadar başarılı olacağımı, milli takıma yükseleceğimi düşünmüyordum. Spor yapmayı çok seviyordum, milli takıma girdim, daha sonra rekorlar da geldi."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ