MENÜ

Sinan Güler: Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz

Kaunas’ta da oyuna girdikten sonra savunmada takımı ateşleyen, iki top çalıp, çok kritik anda bir de asist yapan Fenerbahçe’nin tecrübeli ismi Sinan Güler, bugünkü 4. maç öncesi açıklamalarda bulundu: “Sahada daha çok kalabilmek için fiziksel olarak yapmamgerekenler var ama oyunun mental tarafında da katkı vermeye çalışıyorum”

Sinan Güler: Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz

Sezon içinde fazla oynama şansı bulamayan, ama son haftalarda gösterdiği performansla dakikalarını artıran Sinan Güler, Zalgiris zaferinde de önemli rol oynadı. Obradoviç’in kritik anlarda görev verdiği tecrübeli oyun kurucu, 2. maçta da 17 sayılık farkın kapanmasında etken olmuştu. Kaunas’ta da oyuna girdikten sonra savunmada takımı ateşleyen, iki top çalıp, çok kritik anda bir de asist yapan Sinan, her zaman göreve hazır olduğunu gösterdi. Tecrübeli oyuncu, Kaunas’taki 4. maç öncesi önemli açıklamalar yaptı:

Haberin Devamı

'Savunmayla üstesinden geldik'

"İki taraf için de çok kritik bir maçtı. Başlangıçta bu belli oldu zaten. En azından ben oyunculardaki bu gerginliği hissettim. Aslında ilk iki maç belki iki takımın ölçüsü olmayan maçlardı. Biz ikinci yarıda savunmadan aldığımız enerji ile bunun üstesinden geldik ve çok zor bir atmosferde güzel bir galibiyet aldık. Bir nevi de İstanbul’da kaybettiğimiz avantajı yeniden ele geçirdik”

‘Maçlar artık satrança dönüyor’

"Sezonun bu bölümünde artık maçlar satrança dönüyor. Özellikle de antrenörler seviyesinde. Herkes rakibinin öğlen ne yemek yediğini bile biliyor. Biz de rakibi tanıyoruz ama daha önemlisi kendi takımımızı tanıyoruz, kimin ne yapabileceğini iyi biliyoruz. Kimin artısı, kimin eksisini kapatıyor onu biliyoruz. Son maçta belki ben savunmada enerji verdim, Melih attığı iki şutla hücumda takımı ayağa kaldırdı. O enerji farklı şekilde ortaya çıkabiliyor.”

Haberin Devamı

Sinan Güler: Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz

‘Hadi bu işi bitirelim’

"Oyuncular arasında tedirginlik hissetmedim. Son maç 17 sayıdan geri gelirken yakaladığımız enerjiye rağmen maçı kaybettik. Neden kaybettiğimizi de biliyoruz. Sahaya çıkarken ‘akıllı olup, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, hadi bu işi bitirelim’ diye kendi aramızda konuşabilecek, o motivasyonu verebilecek düzeydeyiz. Burada başarıyı sürdürebilecek bir ekip var. Hem antrenör ekibi hem oyuncu kadrosu uzun süre bir arada olan, birbirini çok iyi tanıyan bir ekip. Oyuncuların kendi arasında birbirlerine dürüst davranmasını sağlayan bir birliktelik var burada. Bunun artısını yaşıyoruz.”

'Takım olarak tıkanıklığı aştık'

“Sezon içinde istediğim süreleri alamasam da, bizim tempomuzda antrenman yapınca kendinizi hazır tutmanız zor olmuyor. Bu yıl benden beklenen şeylerin daha fazla olduğunun farkındayım. Neler yapmam gerektiğini daha net biliyorum. Şu anda Avrupa’nın en iyi point guardlarından iki tanesi bizim takımda ve skor yükünü taşıyorlar. Hem yaratıcı olarak hem de bitiren isim olarak. Dolayısıyla ben oyuna girdiğimde onlardan farklı neler yapabilirim diye düşünüyorum. Kariyerimin başlangıç döneminde de aynı şekilde oynamıştım. 3. maçtaki gibi tıkandığımız ve dışarıdan şut bulmaya çalıştığımız anlar oluyor. Bu anlarda da zaten potaya dikine gidebilen bir oyuncu olduğum için farklı opsiyonları yaratabildiğimi düşünüyorum. Zaten savunmada enerji vermem gerektiğini ve takımın ihtiyacının bu enerji olduğunun da farkındayım. Son iki maçta da bunların denk geliyor olması benim için önemli bir fırsat. Belki kendi adıma sahada daha çok kalabilmek için fiziksel olarak yapmam gerekenler var ama oyunun mental tarafında da katkı vermeye çalışıyorum ki, maçın eksik tarafları olduğunda neleri kapatabileceğimizi görmeye odaklanıyorum. Soyunma odasında, devre arasında Obradoviç’le yaptığımız konuşmada ‘şutlarımız girmiyor, o enerjiyi nasıl bulacağız’ diye konuştuk ve takım olarak o tıkanıklığı aştık.”

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ