MENÜ

Simon Falette kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferi Simon Falette!

Fenerbahçe'nin sezon sonuna kadar Eintracht Frankfurt'dan kiraladığı Simon Falette kimdir, kaç yaşında, nereli? Sarı - Lacivertli ekip, güncel piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Fransız stoperi kiralık olarak kadrosuna kattı. Bu transferin ardından Simon Falette, Google'da en çok aranan isimlerden birisi oldu. Peki Simon Falette kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl? Tüm detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe, 27 yaşındaki Fransız stoper Simon Falette'yi sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Güncel piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Simon Falette'nin kulübü Enintracht Frankfurt ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Peki Simon Falette kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl? İşte tüm detaylar..

Haberin Devamı

SIMON FALETTE KİMDİR?

19 Şubat 1992 doğumlu Simon Falette, Le Mans’da doğdu. 27 yaşında ve 1.85 boyunda olan oyuncu, stoper olarak görev yapıyor. Gineli futbolcu aynı zamanda sol bek olarak da görev alabiliyor.

Simon Falette'nin Kariyeri

Kariyerine 2007 yılında FC Tours U19 takımında başlayan Falette, Stade Lavallois, Brest ve Metz formalarını taşıdı. 2017 yılına gelindiğindeyse 2.7 milyon karşılığında Eintracht Frankfurt’a transfer oldu.

Fransız stoperin kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunurken geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’ye kiralık olarak transferi gerçekleştirildi.

Güncel piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Falette bu sezon Budesliga’da 1 maçta forma giydi. Geçtiğimiz sezon 14 maçta forma şansı bulan oyuncu, 2017-2018 sezonunda toplam 29 maçta Frankfurt formasını taşıdı.

YORUM YAZ