MENÜ

'Silahlı bir çete saldırdı!'

Fenerbahçe kafilesinin yaşadığı saldırı, İspanya, Almanya, ABD başta olmak üzere tüm dünyada gündem yarattı. Uluslararası medya kuruluşu ESPN'in Brezilya temsilciliği, olayı, 'Rizespor'u 5-1 yenip lider olan takıma, ateş açıldı' sözleriyle duyurdu.

'Silahlı bir çete saldırdı!'

Rizepor mücadelesinin ardından Trabzon'un Sürmene İlçesi'nin girişinde Sarı-Lacivertli kafileye yapılan silahlı saldırı, dünya basınının gündemine bomba gibi düştü. Komşu Yunanistan başta olmak üzere; İtalya, İspanya, Almanya, İngltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya'daki birçok basın kuruluşu, rutin haber akışını durdurup olayı ilk sıradan okuyucularına duyurdu. İşte ayrıntılar;

'İtalyanlar 2010-11'i hatırlattı'önde gelen spor gazetelerinden Marca, resmi internet sitesinden ilk sırada duyurduğu haberde, 'Fenerbahçe otobüsüne saldırı oldu. Şoför, ağır yaralandı' ifadelerini kullandı. İtalyan Corrieredellosport, 'Türkiye şokta' başlıklı manşetinde, 'Bir grup Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe'nin takım otobüsüne saldırdı. Trabzonspor ve Fenerbahçe, Süper Lig'de 2010-11 yılının şampiyonluğu için sorun yaşamıştı' açıklamasını yaptı. Uluslararası Espn kanalının Brezilya bölümü, 'Fenerbahçe kafilesine, Araklı bölgesinde ateş açıldı. Bu olaydan önce Fenerbahçe takımı, Rizespor'u 5-1 yenip Türkiye Ligi'nde liderliği ele geçirmişti' ifadelerine yer verdi.

Dış basındaki haber merkezleri, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı son dakika gelişmesi olarak okuyucularına duyurdu.

İşte ayrıntılar;

Telegraaf (Hollanda): 'Türkiye'den korkunç bir haber geldi! Silahlı biri, Fenerbahçe otobüsüne ateş açtı, şöför vuruldu'.

HLN (Almanya): 'Otobüs şöförü, daha bayak bir felaketi önledi'.

Metronieuws (Hollanda): Maskeli bir saldırgan, Fenerbahçe otobüsüne ateş etti.

MARCA (İspanya):
Türk futbolunda yeniden üzücü bir olay başrol oynadı. Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı düzenlendi. Vurulan şoförün durumu ağır.

Gazzetta (Yunanistan): Türkiye'de şok! Silahlı saldırganlar, Fenerbahçe otobüsüne saldırdı.

Mirror (İngiltere): Türk takımı Fenerbahçe'nin takım otobüsüne maçtan sonra silahlı saldırganlar tarafından ateş edildi.

AS (İspanya): Fenerbahçe otobüsü, Trabzon'a giderken vuruldu. Ön camdan vurulan şoför yaralı.

L'Equipe (Fransa): Fenerbahçe otobüsüne, Trabzon'da silahlı saldırı düzenlendi.

La Gazzetta dello Sport (İtalya): Türkiye'de terör! Fenerbahçe otobüsü vuruldu, şoför ağır yaralandı.

Sky Sports (İngiltere): (Twitter) Son dakika... Fenerbahçe'nin takım otobüsüne Trabzon'da saldırı oldu.

Footmercato (Fransa): Issız bölgede Fenerbahçe otobüsü kurşun yağmuruna tutuldu.

Corriere dello sport (İtalya): Bir grup Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe'nin takım otobüsüne saldırdı. Türkiye şokta. Trabzonspor ve Fenerbahçe, Süper Lig'de 2010-11 yılının şampiyonluğu için sorun yaşamıştı. Bu tarihten beri iki takım arasında sorun var.

Espn (Brezilya): Fenerbahçe kafilesine, Araklı bölgesinde ateş açıldı. Bu olaydan önce Fenerbahçe takımı, Rizespor'u 5-1 yenip Türkiye Ligi'nde liderliği ele geçirmişti.

Washingtonpost (ABD): Şoför vuruldu ve en yakın hastaneye kaldırıldı. Oyuncular yaralanmadı ama şoförün durumu kötü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ