MENÜ

Silah sesleri yerini şampiyonluklara bıraktı

Dağlarından çatışma seslerinin geldiği, sokaklarında ise çukurların kazıldığı Şırnak'tan artık sevindirici haberler geliyor. Şırnaklı gençler ve çocuklar sporun her branşında kendini göstermek istiyor. Şırnak valisi Ali Hamza Pehlivan yaptıkları çalışmaları ' Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle bütün ilçelerimizde yüzme havuzlarının ihaleleri yapıldı. Stadyumlar yenileniyor. Burada gördünüz gibi tenis kortlarımız var. Bunların sayısı daha da artıyor' sözleriyle anlattı.

Çatışmalarla anılan Şırnak artık pozitif haberlerle gündeme geliyor, silah seslerinin eksik olmadığı Namaz dağı’nda ilk kez yamaç paraşütü yarışması düzenlendi. Valilik yamaç paraşütünde Şırnak’ın merkez üs olması için çalışıyor.

Haberin Devamı

Şırnaklı çocuklar da sporun her branşında kendini göstermek istiyor. Uluslar arası yetenek avcısı futbol akademisi Şırnak takımı geçen yıl düzenlenen ve 11 ülkeden yaklaşık 200 takımın katıldığı turnuvada 13 yaş altı kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.

Tenis kortları ise Şırnak’a farklı bir renk katıyor vali ve eşi de haftada üç gün kortta gençlerle bir araya geliyor.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan: Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle bütün ilçelerimizde yüzme havuzlarının ihaleleri yapıldı. Stadyumlar yenileniyor. Burada gördünüz gibi tenis kortlarımız var. Bunların sayısı daha da artıyor.

YORUM YAZ