MENÜ

Shane Larkin: Çözümü buluyorlar

Anadolu Efes’in formda ismi Shane Larkin, Euroleague kupası için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Fenerbahçe’nin en güçlü tarafına da vurgu yapan ABD’li oyun kurucu, “Kötü oynadıkları zaman bile sorunları nasıl çözeceklerini biliyorlar” diye konuştu.

Shane Larkin: Çözümü buluyorlar

Anadolu Efes’in yıldızı Shane Larkin, Final-Four öncesi FANATİK’e konuştu. Son dönemlerin formda ismi, Final-Four için çok heyecanlı olduğunu, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Efes 18 yıl sonra Final-Four oynayacak. Sen de ilk kez bu tecrübeyi yaşayacaksın. Neler hissediyorsun?

“Çok iyi hissediyorum. Bütün bir sezon bunun için çalıştık ve emek harcadık. Bu anı yaşamak için, Final-Four’da olmak için mücadele ettik ve bunu başardık. Kendimize güvenimiz tam. Takım olarak iyi basketbol oynuyoruz. Doğru zaman ve doğru yerde form tuttuk. Final-Four’da da daha iyisini yapmaya çalışacağız.”

Yarı finalde rakip Fenerbahçe. Nasıl bir maç bizi bekliyor. Sence rakibin güçlü tarafları neler?

Fenerbahçe büyük coacha ve tecrübeye sahip. Bu seviyelerde oynayan çok oyuncusu var. Sloukas, Dixon, Vesely, Datome, Melli yıllardır beraber oynuyorlar ve finale kalıyorlar. İyi basketbol oynuyorlar ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Kötü oynadıkları zaman bile sorunları nasıl çözeceklerini biliyorlar. Bence en büyük güçleri bu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile bu yıl 6 kez karşılaştınız. Birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz..

“Çok iyi tanıyoruz. Onlar bizim, biz de onların neler yapmak istediğini, nasıl oynadığını biliyor. Burada farkı küçük şeyler belirleyecek. Kim bir top için kendini yere atacak. Kim ‘box out’ yapacak. Kim daha enerjik oynayacak. Hangi takım bunları daha istikrarlı yaparsa kazanacak. Çünkü yetenek olarak eşit gibiyiz. İki tarafta da harika coachlar ve oyuncular var. Farkı bunlar yaratacak.”

Son iki-üç aydır MVP gibi oynuyorsun. Sezon başında ise beklentileri karşılayamıyordun. Bu dönemde ne değişti?

“Yazın çok zaman kaybettim. Sakatlıktan çıkmıştım ve 2 ay yaz idmanı yapamadım. İlk başlarda bacaklarım beni taşımıyordu. Efes için hayal kırıklığıydım. Kendim de hayal kırıklığı yaşıyordum. Ama bana güvendiler ve şans vermeye devam ettiler. Sonunda kendi oyunumu oynamaya başladım. Ritmimi buldum ve Larkin gibi oynamaya başladım. Umarım Final-Four’da da böyle devam ederim.”

Şampiyonluk için sadece 2 galibiyet gerekli. Şampiyon olabilecek misiniz?

“Şampiyonluk benim için herşey demek. Kupayı almak kariyerimdeki en büyük kazanım olur. Bu yaz Avrupa’ya döndüğüm zaman herkes bana, ‘Niye Avrupa’ya dönüyorsun’ diye soruyordu. Şampiyon olursak, işte bunun için diyebilirim.”

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ