MENÜ

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Shakhtar karşısında darmadağın oldu, 3-0 kaybetti. Skor 1-0'ken üstüste kaçan goller umudumuzu artırdı ancak Pereira'nın hakem tarafından tribüne gönderilmesi ve ardından yenen ikinci gol, ekibimizin çözülmesine sebep oldu. Van Persie'nin sakatlığı sebebiyle ilk 18'de olmadığı maçta Nani, Diego, Fernandao gibi yıldızlar büyük hayal kırıklığı yarattı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Transfer dönemi resmen bitti!

Fenerbahçe, büyük umutlarla gittiği Ukrayna deplasmanında darmadağın oldu. İlk yarı adeta sahada gözükmeyen Fenerbahçe, ikinci yarıda 1-0 mağlup olduğu anlarda bir dakika içinde iki net pozisyonu üstüste harcadı, Shakhtar ise "Ben kaçırmam" dedi, net galibiyeti söktü, aldı.

Maç boyunca Shakhtar'lı oyuncuların, Fenerbahçeli futbolculara oranla fiziksel üstünlüğü dikkat çekti. Shakhtar, Fenerbahçe'den ne kadar üstün bir takım olduğunu gösterdi. Transfer dönemi şampiyonluğu da bu mağlubiyetle resmen bitmiş oldu. Pozitif şeyler söylemek gerekiyorsa da, untulmamalı ki, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için bu turu geçse bile bir sonraki turda zaten dev takımlarla karşı karşıya gelecekti ve o turda elenme ihtimali çok yüksekti. En azından rüyadan erken uyanıldı. Kaçırdığımız gol pozisyonları da unutulmamalı... Maçın hakkı asla 3-0 değildi...

Van Persie sakatlığı sebebiyle son anda 18'den çıkarılırken, yasaklı madde kullandığı kesinleşen Fred ise Shakhtar'da 90 dakika forma giydi!

Maça hızlı başlayan ev sahibi oldu.

1. dakikada sağ çağrazdan Marlos ceza sahasına girip, şutunu çekti. Alves'e çarpan top kornere gitti.

İLK MAÇ GİBİ KAÇIRDILAR... VOLKAN...

15'te Shakhtar çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Alex Teixeira'nın ceza alanı içindeki şutunda top Volkan'da kaldı. Shakhtar'ın 10 numarası kolay pozisyonda çok kötü vurdu... Top Volkan'da kaldı. Volkan ilk maçta da çok net kurtarışlar yapmıştı.

SONUNDA ATTI... DEFANS?

Shakhtar, 26. dakikada Gladky'nin golüyle 1-0 öne geçti... Asisti yapan sağ kanattan bindiren ve ortayı açan tecrübeli Hırvat Srna'ydı....Caner burada orta yaptırmamalıydı... Alves ise arkasında rakip oyuncu olabileceğini tahmin! etmeliydi.

SOW BOMBOŞ KAÇIRDI

43'te Meireles'in ortasında Moussa Sow bomboş kafayı kalecinin üstüne vurdu... İnanılmaz bir gol kaçtı... Sow bunu atmalıydı, ya da o bölgede Fernandao olmalıydı..

SHAKHTAR DEFANSA ÇEKİLDİ, GOLLER KAÇTI...


Lucescu'nun ekibi, ikinci ayrıda skoru korumak için geri çekildi. Bu Fenerbahçe'nin işine yaradı. Üstüste pzoisyonlar bulduk ama olmadı.

57'de Nani'nin kullandığı serbest vuruşta Sow altıpasta bomboş vurdu, iyi de vurdu ama kaleci Pyatov harika bir refleksle müthiş kuratrdı.

58'de bir gol daha kaçtı... Bruno Alves Nani'nin ortasında aut çizgisinin üstünden içeriye çıkardı, kaleciyi geçen topa kimse dokunamadı.

PEREIRA ATILDI...

60'ta saha içi karıştı... Vitor Pereira hakem tarafından tribüne gönderildi. Pereira, kendini yere attığı gerekçesiyle Fred'e tepki gösterdi... Onu yerden kaldIrmak istedi. Hakem de Portekizli teknik adamı tribüne yolladı...

PENALTI UMUTLARI YERLE BİR ETTİ...


65'te Marlos, ceza sahası içinde yerde kalınca Alman hakem penaltı verdi. Volkan burada kalesinden çıkmakta geç kaldı. Srna, penaltıyı gole çevirdi, 2-0.

KORNERİ KULLANDIK, GOL YEDİK...

Fenerbahçe 2-0'dan sonra gol bulmak için arkada bıraktığı boşlukları daha da artırdı,

69'da korneri biz kullandık.. Top kaybında Alex Teixeira 40 metre sürdüğü topla sol çaprazdan ceza sahasına girdi, golü attı. 3-0...

Dağılan Fenerbahçe'de 90'da Simon Kjaer ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu turda elenen Fenerbahçe, Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi Play off turundan devam edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ