MENÜ

Shahid Khan, Wembley'i alıyor

Shahid Khan, sıfırdan zengin olan insanlardan. Amerika’da ilk işi saati 1.20 Dolar’dan bulaşık yıkamaktı. 13. yılında kredi çekerek daha sonra çalıştığı Flex-N-Gate şirketini 800 bin Dolar’a satın aldı. 2012’de şirketinin değeri 3.5 milyar Dolar’a çıkan Pakistanlı iş adamı, 7.2 milyar Dolar’lık servetiyle en zenginler arasında... 67 yaşındaki Khan, Fulham ve Jaguars kulüplerinin de sahibi.

Shahid Khan, Wembley'i alıyor

İngiliz futbolunun gündeminde bu ara en çok konuşulan isimlerin başında Shahid Khan geliyor. Uzun saçları ve tarz bıyıklarıyla dikkat çeken 67 yaşındaki Pakistan asıllı Amerikalı Khan, 1.3 milyar Dolar’a (5.2 milyar TL), İngiliz futbolunun evi olarak kabul edilen tarihi Wembley Stadı’nı alması artık an meselesi. Peki kim bu Khan ve nasıl bu kadar büyük bir milyarder haline dönüştü? Hikaye şöyle başlıyor...

Orta halli bir aileden geliyor

Pakistan’da orta halli bir ailenin çocuğu olan Khan 16 yaşındayken matematik profesörü olan annesi Zakia ve satış sorumlusu babası Rafik’in de desteğiyle Amerika’nın yolunu tuttu. O an cebinde sadece 500 Dolar (2 bin TL) vardı. Bu ülkedeki ikinci gününde ilk işi ise bulaşık yıkamaktı. Saati 1.20 Dolar’a (4.8 TL) bir yandan bu işi yaparken, diğer yandan mühendislik eğitimini sürdürüyordu. Çocukluk döneminde bozuk radyoları tamir eden Pakistanlı işadamı, sonrasında Amerika’da oto yedek parçası Flex-N-Gate’te çalışmaya başladı.

Spora çok meraklı biri...

Kısa sürede büyük ilerleme kaydetti ve sadece 13 yıl sonra 800 bin Dolar’a (3.2 milyon TL), biriktirdiği paranın yanısıra bankadan kredi çekerek çalıştığı şirketi satın almayı başardı. Japon otomobil firması Toyota ile işbirliğine girdi. 2012’de şirketin değeri 3.5 milyar Dolar’a (14.1 milyar TL) yükseldi. Spora oldukça meraklı olan Khan, 2013 yılında İngiliz futbol takımı Fulham’ı ve ardından da Amerikan Futbol Ligi (NFL) Takımı Jacksonville Jaguars’ı satın aldı.

31 Ekim 2010 yılında Denver Broncos ve San Francisco 49ers arasındaki Amerikan Futbol Ligi (NFL) karşılaşmasına İngiltere’nin Başkent’i Londra’da bulunan Wembley Stadı ev sahipliği yapmıştı. Khan, şimdi bu statta daha çok NFL maçı oynanmasının hayalini kuruyor.

Keyif almasını biliyor

Forbes Dergisi tarafından dünyanın en zengin 217. kişisi olan 67 yaşındaki iş adamını şu an kişisel servetinin 7.2 milyar Dolar (29 milyar TL) olduğu ifade ediliyor. 1977’de tanıştığı eşi Ann’dan 2 çocuğu olan Khan’ın, başka alanlarda da önemli yatırımları bulunuyor. Rahatlığından ve yaşamdan keyif almayı asla bırakmayan Pakistanlı milyarderin 190 milyon Dolar (769 milyon TL) değerinde Kısmet adlı süper lüks bir yatının yanı sıra ayrıca 3 adet de özel jet uçağı bulunuyor.

3 jeti olan Khan’ın son teknoloji harika yatının fiyatı ise 190 milyon Dolar!

Haberin Devamı
YORUM YAZ