MENÜ

Sezonun en golcü savunma oyuncuları! Eski Galatasaraylı Alex Telles zirveye koşuyor...

2019-2020 sezonuna bir forvet oyuncusu gibi attığı gollerle damga vuran savunma oyuncularını sizlere hatırlatmak istedik. Galatasaraylı taraftarların transfer olmasını ve elde edilecek geliri dört gözle beklediği Alex Telles ve Real Madrid'in yıldızı Sergio Ramos'un bulunduğu listede sürpriz isimler de yer alıyor.

2019-2020 sezonu yaşattıklarıyla oldukça enteresan bir futbol sezonu olmaya devam ediyor. Pandemi, iptaller, VAR kararları gibi şeylerin yanında bu sene sahneye çıkan birden fazla savunma oyuncusu attıkları gollerle takımlarına maç kazandırdı, hem de birden fazla!

Haberin Devamı

Real Madrid'in 34 yaşındaki kaptanı Sergio Ramos bu sezon çıktığı 39 maçta 10 gol atarak bir çok forvetten daha fazla katkı sağladı. Kritik anlarda attığı gollerle maç kazandıran Ramos'un 2021'de sözleşmesi sona eriyor.

Bundesliga'da Frankfurt forması giyen Martin Hinteregger, bir savunma oyuncusu olmasına rağmen 31 maçta attığı 8 golle Bundesliga'nın en golcü stoperi oldu.

Yine Bundesliga'da Augsburg forması giyen sol bek oyuncusu Philipp Max attığı 8 golle takımına katkı sağlıyor.

Portekiz Ligi'nde Porto forması giyen eski Galatasaraylı Alex Telles bu sezon tam 11 gol atarak zoru başardı. Bu başarısı sayesinde üst seviye bir takıma transferine kesin gözle bakılan yıldız futbolcunun transferinin %10'unu Galatasaray kar olarak elde edecek. Alex Telles için konuşulan bedelse 35-40 Milyon Euro civarı.

Haberin Devamı

Gaz Metan'da forma giyen savunmacı Marius Constantin attığı 8 golle, Zeledon formasını terleten ve 13 gol atan Keilor Soto, Monterrey formasıyla harikalar yaratan savunmacı Nicolas Sanchez'i attığı 13 golle listeye ekleyebiliriz.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ