MENÜ

Sezon hazırlıkları

Fenerbahçe'nin Milli kalecisi Volkan Demirel, bu yıl yapılan en büyük transferin Aziz Yıldırım olduğunu söyledi.

Sezon hazırlıkları

Düzce’deki Topuk Yaylası’nda bulunan tesislerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, geçen yıl, her maç haftası yeni kararlarla karşılaştıklarını vurgulayarak, bu durumun kendilerini etkilediğini söyledi.

Geçen yıl, saha dışı olaylara kafalarını yorduklarını anlatan Demirel, "Bu yıl, en büyük transfer Aziz Yıldırım’dır. Aziz başkanın gelmesiyle yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Demirel, sözleşmesinin 1 sene daha devam ettiğini hatırlatarak, "Bu saatten sonra başka bir yere gitmem. Fenerbahçeli Volkan olarak futbolu bırakırım" ifadesini kullandı.

Sezon başı kampının zor olduğuna işaret eden Demirel, "Yoruluyoruz. Elimizden geldiği kadar yorulmaya çalışıyoruz. Sezona iyi şekilde hazırlanmak için ilk maça kadar kampı iyi değerlendiriyoruz. İyi bir başlangıç oldu. Uzun bir maraton var. 3 kulvarda da yarışacağız. 3 kulvarda da hedefe ulaşmak için çalışacağız" dedi.

Demirel, Fenerbahçe’nin geçmişten beri iyi kaleciler yetiştirdiğini dile getirerek, kendisinden sonra gelen kalecilerin de çok iyi olduklarını söyledi. Yerinin garanti olmadığını anlatan Demirel, "Bu zamana kadar iyi oynarsınız, yarın kötü oynayınca her şey değişebilir. Kaleci arkadaşlarımızla rekabet içindeyim. Şu anda görünen benim oynayacağım ama 3 kulvarda oynayacağımız için herkese şans gelecek" diye konuştu.

Transfer döneminde, milli takımda bulunan futbolcuları özel olarak Fenerbahçe’ye çağırmadığını ifade eden Demirel, şunları kaydetti:
"Özel olarak kimseye ’bize gelin’ demedim. Fenerbahçe’nin imkanları ve ortamını söylüyorum. Fenerbahçe’nin ortamını başka yerde göremiyorum. Arkadaşlarla aramızda bu diyaloglar geçiyor. Fenerbahçe’nin artı ve eksilerini anlatıyorum. Kimseye silah zoruyla imza attıramazsınız. Bizi de dinleyip tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Egemen ve Mehmet Topal yakın arkadaşlarım. Egemen benim çok yakın arkadaşım. Gelmelerine çok sevindim. Çok değerli futbolcular. Türk futboluna iyi şeyler veriyorlar. Bu futbolcuların gelmesinden dolayı çok mutluyum."

Demirel, yapılan transferlerle Türkiye liginin kalitesinin ortaya çıktığını vurgulayarak, Türkiye liginin ne kadar kaliteli olduğunu herkes kabullenmesi gerektiğini, üst seviyedeki liglere de yaklaştıklarını anlattı.

-"Olgunluk evresi yaşıyorum"-
Geçen sezon çok iyi bir takımlarının olduğunu ancak istenmeyen nedenlere 3-4 arkadaşının takımdan ayrıldığını ifade eden Demirel, "Geçen sene de iyi takımdık, iyi birlikteliğimiz vardı. Bunu da sahaya yansıttık. Bu birlikteliği bu sene de yansıtacağız. Başkanımızın başımızda olması, bize emin adımlarla ilerlemeye yönelik adım atmamıza yol açıyor" ifadelerini kullandı.
Demirel, futbolculuk hayatında olgunluk evresi yaşadığını dile getirerek, "İlk Fenerbahçeli olarak maça çıktığımda çocuktum. Bebektim de diyebilirim. Sonra emeklemeye başladım, yürüdüm ve şu anda olgunluk evresini yaşıyorum. Bu durumdan dolayı da performansım daha da artıyor. İlk geldiğim günle şu an arasında çok fark var" dedi.

"Aziz Yıldırım, en kısa zamanda takımın yanında olacak" diyen Demirel, Yıldırım’la aralarındaki diyaloğun her zaman çok iyi olduğunu söyledi.

Demirel, Yıldırım’ın cezaevinde olmasının kendileri için üzüntü verici olduğunu anlatarak, "Elimden geldiğince yalnız bırakmadım. 5-6 kez gitmekle onun yanında olmuş sayılmazsınız ama yanında olmaya çalıştım. Çıktıktan sonra da yanına gittim. Beni kırmadı, oturup konuştuk. En kısa zamanda da yanımıza gelecek. Bu süreçten önce de başkanımızla böyleydim, bundan sonra da böyle olacak" şeklinde konuştu.

Bu yıl mutlaka Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istediklerini ifade eden Demirel, şu anki kadronun bunun için yeterli olduğunu ve kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ