MENÜ

Marcao müjdesi! Geri dönüyor...

Sevilla'nın sezon başında bonuslarla birlikte 15 milyon Euro karşılığında Galatasaray'dan transfer ettiği Marcao ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki stoperden müjdeli haber geldi.

Marcao müjdesi! Geri dönüyor...

Sevilla'nın bonuslarla beraber 15 milyon Euro bonservisle Galatasaray'dan transfer ettiği Marcao ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Brezilyalı stoper, 11 Temmuz'da İspanyol ekibine 5 yıllık imza atmış ancak sakatlığı nedeniyle yeni takımında beklentilerin altında kalmıştı. Galatasaray'da istikrarıyla ön plana çıkan ve çok az maç kaçıran Brezilyalı stoperden müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN VEDASI

Galatasaray, Marcao'nun Sevilla'ya transferi sonrası Brezilyalı stopere ''Şanlı Galatasaray formasıyla 3 kupa kazanan, sahaya her maç yüreğini koyan, takımına kaptanlık yapan, yeri geldiğinde bataklığa dönmüş penaltı noktasını elleriyle temizleyen Marcos do Nascimento Teixeira. Yolun açık olsun. Her şey için teşekkürler.'' ifadeleriyle veda etmişti.

'NEREYE GİDERSEM GİDEYİM BİR ASLAN OLACAĞIM'

Marcao'nun vedası ise ''2019'da Fatih Terim'in bana yaptığı davet, her şeyi değiştirdi. O günden beri, bu forma için sizden biriymiş gibi savaştım. Takım arkadaşlarım, Galatasaray için son nefesime kadar savaşmam gerektiğini öğrettiler. Nereye gidersem gideyim, bir Aslan olacağım.'' sözleriyle olmuştu.

Haberin Devamı

İMZA SONRASI İDDİALI KONUŞMUŞTU

"Sevilla gibi büyük bir kulüpte olmaktan çok mutluyum. Burada tarih yazmak istiyorum ve çok motiveyim. Takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladılar, Fernando'nun altı aydır onunla oynadığını biliyordum ve diğerleriyle de anlaşmamız çok kolay oldu. Fernando bana takım arkadaşlarının çok neşeli ve anlaşılmasının çok kolay olduğunu söylemişti, bu yüzden bu kısım için de çok mutluyum. Adaptasyon önemlidir, ancak tüm bunlarla birlikte benim için alışma süreci çok kolay oldu. Çok zamanım var."

'BU YÜZDEN SEVILLA'YI SEÇTİM'

"Rekabetçi ve taraftarların benim oyun tarzımı seveceğini düşünüyorum. Kariyerimin en iyi anlarındayım, Avrupa'da oynadım, daha fazla tecrübem ve olgunluğum var ve hazırım. Her maçı kazanmak ve %100'de yarışmak istiyorum ve hedeflerimden biri de milli takıma gitmek, bu yüzden Sevilla'yı seçtim."

TARAFTAR İSYAN ETMİŞTİ

Galatasaray'da gösterdiği performansın ardından uzun bir süre transferi konuşulan ve sonunda İspanya'nın Sevilla takımına giden Marcao için taraftarların da isyan bayrağını çektiği İspanyol basınında yüksek sesle konuşulmuştu. Taraftarlar ise Marcao'nun ilk döneminde yılın en kötü transferi yorumlarında bulundu. 26 yaşındaki oyuncu konusunda umutsuz olan Sevilla taraftarı bu durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirmişti.

Haberin Devamı

3 AY UZAK KALDI

Sevilla, sezona oldukça kötü başlarken Marcao'nun peşini sakatlıklar bırakmadı. Yıldız savunmacı, transfer olduktan sonra yaklaşık 3 ay boyunca formasından uzak kalırken, teknik direktör değişiminin ardından ilk 11'deki yerini aldı.

DORTMUND MAÇINDA HAYRAN BIRAKTI

Lopetegui'nin yerine göreve gelen Jorge Sampoli, takımıyla çıktığı ilk maçta Marcao'ya şans verdi ve savunma oyuncusu taraftarın beğenisini kazandı. Marcao'nun Sevilla ile çıktığı ikinci maç ise Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı oldu. 90 dakikası 1-1 sona eren mücadelede 25 yaşındaki stoper, adeta kendisine hayran bıraktı. Marcao, Sevilla - Borussia Dortmund maçında 7.3 rating alarak sahanın en iyi performans gösteren 2. oyuncusu oldu.

SAKATLIK PEŞİNİ BIRAKMADI

La Liga 4, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta süre alan ve 585 dakika sahada kalan Marcao, ardından bir sakatlık daha yaşadı. Sevilla resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Manchester City ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında sakatlanan Marcao'nun ameliyat olacağını duyuruldu. Ayrıca Brezilyalı stoperin uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Haberin Devamı

GERİ DÖNÜYOR

Aralık ayında ameliyat olan solak stoper, sahalara geri dönmeye hazırlanıyor. İspanyol basınındaki haberlere göre; Brezilyalı'nın yaklaşık iki hafta içinde kademeli olarak diğer takım arkadaşlarına katılacağı öğrenildi. Deneyimli stoperin tıbbi ve fizik tedavi aşamasını atlattığı, sadece antrenman hızını artırması gerektiği ve takım arkadaşlarıyla birlikte idmanlara yeniden katılacağı belirtildi.

YORUM YAZ