MENÜ

Servet Yardımcı: UEFA yönetim kuruluna aday olacağım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, yarın yapılacak olan 12. Olağanüstü UEFA Kongresi için bulunduğu Atina'da DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Servet Yardımcı: UEFA yönetim kuruluna aday olacağım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, yarın yapılacak olan 12. Olağanüstü UEFA Kongresi için bulunduğu Atina'da DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

UEFA Başkanlık seçiminde TFF olarak Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin'i destekleme kararı alan federasyonda başkanvekili Servet Yardımcı bunun nedenlerini şu şekilde açıkladı:

"Michel Platini'nin başkanlıktan ayrılmasından sonra UEFA yeni başkanını seçmek için Atina'da toplanıyor. Bizler TFF olarak ve UEFA yaşanan gelişmeler ile birlikte 13 tane ülke bir birlik oluşturduk ve bazı toplantılar düzenledik. Bu toplantılar neticesinde, yapılan fikir alışverişleri sonrası ortak aday olarak benim de şahsen dostum olan Aleksander Ceferin'i aday olarak gösterme kararı aldık. Tabii bu 13 ülke olarak önemli bir potansiyel güçtük ve biz bu kararı aldıktan sonra bizleri İtalya, Fransa, Almanya, Norveç, Danimarka ve Finlandiya derken diğer ülkeler de takip etti. Yapılacak UEFA seçiminde büyük bir aksilik olmazsa Ceferin UEFA'nın yeni patronu olacağını öngörüyorum"

Aleksander Ceferin'in spor hukukçusu olmasının önemini vurgulayan Yardımcı, "Spor hukukçuluğunun verdiği özellikler ile birlikte UEFA'da yönetim kurulunda pozitif değişiklikler ve kararlar alacağını biliyoruz. Kendisi çok daha paylaşımcı, katılımcı, daha net bir şekilde yöneterek UEFA'yı pozitif bir dinamizm ile bizleri yönlendireceğini bekliyoruz" diye konuştu.

"Ceferin'in UEFA Başkanı olması durumunda yönetimine girmeyi planlıyor musunuz?" sorusuna TFF 1.Başkanvekili Servet Yardımcı, "Yapılacak olan seçim bizim için önemli tabi. Sonucuna göre inşallah Mart sonunda Nisan başında muhtemelen Finlandiya'da UEFA yönetim kurulu seçimi olacak. İşte kısmet, nasip bu seferde Türkiye adına yönetim kurulu üyeliğine aday olacağım. Geçen sefer yapılan seçimde biliyorsunuz çok az bir oy farkı ile kaybetmiştim. Fakat şimdi daha fazla destek alacağımız ve destek verildiğini görüyoruz. Zaten Aleksander Ceferin'in seçilmesinde de Türkiye olarak biz çok aktif ve belirleyeceği rol aldık. Ben de Mart sonu yapılacak seçime tekrar girip, bakacağız ve bir aksilik olacağını da beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın almış olduğu yeni Şampiyonlar Ligi kuralları ile ilgili de değerlendirme de bulunan Servet Yardımcı şunları söyledi:

"Bizim anladığımız kadarı ile alınan bu karar ülke federasyonları ile fazla tartışılmadı. Onun için UEFA Kongresi sırasında saat 3'te bütün 55 üye ülke federasyonunun katılımı ile bu kararı tekrar gözden geçirmek için toplanacağız. Artısı ile eksisi ile bu kararı tartışacağız. Bizim bu konu ile ilgili fazla bilgimiz olmadı. Bizi de ülke olarak şu an için fazla etkileyen bir durum yok. Söylediğim gibi yapılacak toplantı sonucunda hepimiz daha iyi detaylara vakıf olacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ