MENÜ

Serie A'da B planı 'Play-off'

Türkiye gibi İtalya da Haziran ayında liglere başlamayı planlıyor. Spor bakanı her ne kadar maçların yeniden oynanmasına karşı olsa da, Kulüpler Birliği Lega Serie A ve federasyon kesinlikle sezonu oynatıp bitirmekten yana...

Serie A'da B planı 'Play-off'

İtalya Serie A'nın kaderi 28 Mayıs'ta belli olacak. Kulüpler Birliği Lega Serie A, İtalya Futbol Federasyonu ve İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora bu tarihte toplanacak ve bir karara varacak.

Haberin Devamı

İtalyan medyasından La Repubblica'nın haberine göre; bu toplantıda kesin karar verilecek. Bakan Spadafora tarihi geciktirmek ve en azından 20 Haziran'a kadar uzatmak istese de kulüpler ve feederasyon tam bir birlik içinde 13 Haziran'ı istiyor.

Maçlar oynanırken bir virüs dalgası daha olması ve lige yeniden ara verilmesi durumunda ise B planı, yani 'play-off' sistemi devreye girecek. Burada 6 takım sıralama için aralarında play-off maçları oynayacaklar. Aynı sistem küme düşme hattı için de geçerli olacak.

Ayrıca karşılaşmaların 3 günde 1 oynanması planlanırken 3 de ayrı maç saati belirlendi. Bunlar yerel saatle 16.30, 18.45 ve 21.00 olarak kararlaştırıldı.

YORUM YAZ