MENÜ

Şeref Eroğlu: Devşirme antrenör ve sporcuya karşıyız

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilkleri yaşadıklarını belirtti ve devşirme antrenör ile sporcuya karşı olduklarını iletti.

Şeref Eroğlu: Devşirme antrenör ve sporcuya karşıyız

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilkleri yaşadıklarını belirterek, "Bu Avrupa Şampiyonası'nda yine ilkleri yaşıyoruz. Katıldığımız bütün Avrupa şampiyonalarında ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda grekoromende 5 sıklette finale kaldık. 2'si altın, 3'ü gümüş, 1'i bronz olarak 6 madalyayla grekoromen güreşte 147 puanla geçen senenin ardından milliler rüştünü bir kere daha ispat etti" dedi.

Haberin Devamı

Eroğlu ayrıca, "Bu kuşak da inşallah bu başarısını sürekli hale getirecek ama Olimpiyat Oyunları'nda bizim gerçekten aynen kadın güreşinde Japonya'nın hegemonyası gibi, serbest güreşte ABD ve İran'ın olduğu gibi biz de başarımızı kalıcı hale getirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nın düzenlendiği Romanya'nın başkenti Bükreş'te açıklamalarda bulundu.

Bu Avrupa Şampiyonası'nda ilklerin yaşandığını vurgulayan Eroğlu, "Bu Avrupa Şampiyonası'nda yine ilkleri yaşıyoruz. Katıldığımız bütün Avrupa şampiyonalarında ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda grekoromende 5 sıklette finale kaldık. 2'si altın, 3'ü gümüş, 1'i bronz olarak 6 madalyayla grekoromen güreşte 147 puanla geçen senenin ardından milliler rüştünü bir kere daha ispat etti.

Haberin Devamı

Kadın güreşimizde ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda 4 altın madalyaya güreşmiş oluyoruz. Dün 2 altın, 1 gümüş aldık. Bugün de Nesrin altın madalyaya güreşecek ama rekor zaten kırıldı. 4 final tarihte yoktu. İlk defa bu şampiyonada oldu. Bugün 1 altın, 3 tane de bronz maçımız var. Şu anda kadın güreyi olarak Avrupa ikinciliğimiz garanti. Akşamki maçlara göre 2022'nin ardından Avrupa şampiyonu olabiliriz. Çocuklara şimdiden başarılar diliyoruz" diye konuştu.

"OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA GÜCÜ TEMSİL EDEN GÜREŞTE DAHA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Türk Güreşi'ndeki gelecek planlarıyla ilgili de şunları söyledi;
"Planımız ne biliyor musunuz? ABD'de yapılacak 2028 Olimpiyat Oyunları. Biz bugün burada 4-5 yılın planını yapmak zorundayız. Hatta 2032'nin planını yapmak zorundayız. Güreşi ancak böyle teminat altına alabiliriz. Bir örnek verirsem; güreş artık Olimpiyat Oyunları'nda gücü temsil ediyor. Etrafımızda yaşanan Rusya - Ukrayna savaşından dolayı 2 yıldan beri biliyorsunuz Rusya'yı bazı şampiyonalara almadılar. Sonra ferdi olarak almadılar. Şimdi serbest ve grekoromende Rusya'nın hegemonyası ABD'ye geçti. Biz dersimizi doğru çalışmazsak, bugün dünyada, şu anda Avrupa'yı örnek veriyorum, olimpiyata katılacak en fazla kotayı Güreş Federasyonu olarak biz kazandık. 6 kotamız var. En yakın takipçimiz Rusya'nın 4 kotası var. Biz Avrupa'da, dünyada, olimpiyatta, özellikle serbest erkekler ve kadınlar grekoromen 3 stilde dünya şampiyonu çıkartan, Avrupa şampiyonu çıkartan tek ülkeyiz. İran erkeklerde serbest ve grekoromen dünya şampiyonu çıkarttı ama kadınlarda çıkartamadı. Biz kadınlarda da dünya şampiyonu çıkarttık. ABD kadınlarda madalya aldı, serbestte daha çok madalya aldı ama grekoromende 1 madalya bile alamadı. Biz 3 sıklette de ağırlığı olan, çok başarılı ve yetenekli güreşçileri olan tek ülkeyiz. En çok kota alan Avrupa'da 1'inci, dünyada 3'üncü ülkeyiz. Dolayısıyla biz özellikle Olimpiyat Oyunları'nda gücü temsil eden güreşte daha güçlü olmak zorundayız."
Şunun altını çizmeye çalışıyorum. Biz Türk Güreşi olarak aslında geleceği planlıyoruz. Bu etrafımızda olan olayların da farkındayız. Biz 'Türk gibi güçlü' sözünü Ata sporu güreşte duyurduk ve güreşin geleceğini temin altına almak istiyorsak yeni gençleri kazanmamız lazım, yeni Taha'lar, Rıza'lar bize lazım. İşte Alperen yeni Rıza olacak. Biz Türk Güreşi'nin birinci yüzyıldaki şampiyonlarıydık. Mehmet Akif Pirim'ler, Mahmut Demir'ler, Nazmi Avluca'lar, Şeref Eroğlu'lar, adını sayamadığım bir çok şampiyon. Bayrak artık ikinci yüzyılda bu kuşağa geçti. Bu kuşak da inşallah bu başarısını sürekli hale getirecek ama Olimpiyat Oyunları'nda bizim gerçekten aynen kadın güreşinde Japonya'nın hegemonyası gibi, serbest güreşte ABD ve İran'ın olduğu gibi biz de başarımızı kalıcı hale getirmek zorundayız. Bizim başka çaremiz yok."
Kendi değerlerimizi keşfetmek adına Türk güreşinde devşirme antrenör ve sporcuya karşı olduklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti;
"Hazıra dağ dayanmıyor. Hep dışarıdan getirdiğiniz teknik adamlarla, ücretini ve çok fahiş fiyatlarla ödediğiniz teknik adamlar, gün geliyor sözleşmesi bittiği zaman gidiyor veya biz çalışmıyoruz. Ama biz bunlara fırsat vereceğiz, biz bunları Türk Güreşi'ne teknik adam olarak, sporcu olarak kazandıracağız ki hem Türk sporunun, hem de Türk sporunun geleceği teminat altında olsun. Bunu da yapacak karakterde bir başkanım. Beni de biliyorsunuz, ben savaşmayı seviyorum. Ben ilklere imza atmayı seviyorum. Hayat karar ve eylemdir. Ben bir karar alırım, eyleme geçerim. Eğer yaptıklarımız yanlış olsaydı, bu sonuçlar böyle olmazdı. Biz insanımıza, geçmişte milli takımlarda, minderde, bize hizmet etmiş, bayrak dalgalandırmış, şampiyon olmuş, madalya almış eski sporcuları minderde değerlendirmek zorundayız. Bu benim asli görevim."

Haberin Devamı

"DEĞİŞİM OLMADAN ASLA GELİŞİM OLMAZ"

Haberin Devamı

Takımda hem tecrübeli, hem de genç sporcuların bulunduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, "Sadece bir kaç sporcunun şampiyon olduğu, bütün yükün, bütün ağırlığın ağırsıklette Rıza'ya, Taha'ya, Yasemin'e verildiği bir milli takımdan, biz artık takım halinde her sene rüştünü ispat eden bir Türk Güreşi'ni milli takıma kavuşturduk. Ben aday olurken de her zaman söyledim. Benim kontrolümdeki Türk Güreşi'nde devletimizin, milletimizin ve devlet büyüklerimizin şampiyonaları izlerken, gururla izleyecekleri bir milli takım oluşturacağım demiştim. Bunu başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir değil iki değil, her seferinde aynı şey oluyor, başarıdan başarıya. Yeni yüzler de kazanarak. Değişim olmadan asla gelişim olmaz. Takımda hem tecrübeli, hem de genç sporcularımız var."

Haberin Devamı

Türk Güreşi'nin Alperen Berber, Selçuk Can ve Nesrin Baş ile 3 önemli değer kazandığını ifade eden Eroğlu, "Türk Güreşi, grekoromende 2 tane yeni değer kazandı. 19 yaşındaki Alperen Berber, 82 kiloda ilk defa büyükler kategorisinde yarıştı ve Türkiye'nin de büyük bir mutluluk ve gururla izlediği sporcu oldu. Bu çocuğumuzu bulduğumuz için çok tebrik aldık. 2 yıldan beri bu çocuğu takip ediyorduk. Alperen'e mayoyu teslim ettik ve o da bizi mahcup etmedi. Selçuk Can yine 4 şampiyonada bronz madalya alan tek sporcuydu. Selçuk'a artık şampiyonlar kulübüne katılması gerektiğini söyledim. Selçuk da daha önce defalarca yenildiği Azerbaycanlı rakibini yenerek burada Avrupa şampiyonu oldu. O da 28 yaşında, Türk Güreşi'nin 114'üncü Avrupa şampiyonu olarak adını altın harflerle yazdırdı. Bu şampiyonaya gelirken Avrupa şampiyonalarında 112 altın madalyamız vardı, şu anda 4 altınla 116 Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış bulunuyoruz. İlklerin olduğu bir şampiyona. İnşallah yolumuz açık, madalyamız bol olur" diye konuştu.

YORUM YAZ