MENÜ

"Serdar abi bana at hediye edecekti"

"Futbolda şike" davasının tutuksuz sanığı futbolcu İbrahim Akın, şike amaçlı kendisine vaat edildiği iddia edilen yarış atıyla ilgili, "Serdar Adalı'dan at istedim, kendi atlarım da var zaten. Bu at şike için değil, transferimden sonra Serdar abi bana hediye edecekti" dedi.

"Serdar abi bana at hediye edecekti"

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yeniden kürsüye çağrılan Akın, sorulara cevap verdi.
Söz alan tutuksuz sanık Yusuf Turanlı’nın, "İBB-FB maçında rahatsızlığın var mıydı?" diye sorduğu Akın, "Evet" cevabını verdi.
Bunun üzerine Turanlı, "Sana ’rahatsızlığın varsa oynama. Beşiktaş’la kupa maçını düşün. Kendini sıkma’ diyorum. İBB-FB maçı, İBB için önemli bir maç değil. O nedenle kendisini sıkmamasını istiyorum. İBB-BJK kupa maçında da taraftarlarla diyaloğa girmemesi yönünde kendisini sıkmasını istedim" ifadesini kullandı.
Kendisine vaat edildiği iddia edilen yarış atıyla ilgili soruya Akın, "Serdar Adalı’dan at istedim, kendi atlarım da var zaten. Bu at şike için değil, transferimden sonra Serdar abi bana hediye edecekti. Atın adını menajerden öğrendim" yanıtını verdi.
Akın’ın ardından tutuksuz sanıklar Yadigar Boğa, Samet Erdemir, Evren Kımıl, Ahmet Şahin, Hırçın Kımıl, Murat Peker, Özden Tütüncü, Fatih Sandal, Selim Kımıl, Candemir Sarı, Özcan Üstüntaş, Adil Şahin, Abdullah Karakuz, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü, Özden Arslan, Erman Ertaş, Tarık Özaslan, Abdullah Cila ve Mahmut Güneş’in çapraz sorguları yapıldı.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmayı yarına erteleyerek, "Yarın öğlene kadar duruşma devam edecek. Çapraz sorgusu yapılanlar yarın gelmeyebilir, ancak cuma günü yapılacak duruşmaya gelmelerini tavsiye ederim" dedi.
Bu arada, duruşmada rahatsızlandığını söyleyen tutuklu sanık Olgun Peker, izin isteyerek salondan ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ