MENÜ

Şenol Güneş'ten Vida açıklaması!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hırvatistan maçında yaşanan olayla ilgili olarak konuya da değinen tecrübeli teknik adam, "Vida'nın testi bizim maçla ilgili değildi. Maç sonunda öğrendik. Vida'ya yapılan testin sonucu bizim maçtan önce çıkabilirdi. Vida tam bana sarılmaya gelirken sola doğru kaçtım. Omuz omuza selamlaşma oldu. Vida sarılmayı seviyor, herkese sarılıyor." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'ten Vida açıklaması!

UEFA Uluslar Ligi’nde yarın Rusya ile karşılaşacak olan A Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş ve milli futbolcu Okay Yokuşlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol, “Gelişmeler bizi nereye getirirse oraya gittik. Sonuç olarak çağırdılar, geldik; çağırmadılar görev almadık. Oyuncu olarak, teknik adam olarak görev verdiler. Ben geriye dönük doğru, yanlış diye bakmadım. En iyi şeyi yapmaya çalıştım. İşimi aşkla yaptım hem oyuncu hem teknik direktör olarak. Sayısal daha fazla olabilirdi, hiç olmayabilirdi. Yetenek, karakterle birleştiği zaman insan çok iyi yere gelebilir. Bunu geriye dönüp baktığımda iyi görebiliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“KAZANMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ BİR MAÇ”

Yarın oynanacak olan Rusya maçının öneminden bahseden tecrübeli teknik adam, “Bu yıl bir galibiyet almamız gerekiyor bu maçla. Puan, sıralama açısından önemli. FIFA sıralamasında ve her bakımdan kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Bunu sahada savunma ile hücumu birlikte yaparak başarmak istiyoruz. Rusya iyi bir takım. Onlarda ilk müsabakadan sonra maç kazanamadılar ama kazanmaya yakındılar. Bizde öyleydik. Sadece kötü başlayıp kaybettiğimiz Macaristan maçı oldu. Bu yarış devam ediyor. Yarınki maçı kazanarak bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“VIDA HERKESE SARILDI”

Öncelikli olarak sporcuların sağlığını önemsediklerini belirten Şenol Güneş, “Sporcu sağlığını önemsiyoruz. Ondan sonra müsabakayı kazanmak önemli. Vida olayında ilgili yerlere başvuru yaptık. Sabah alınan bu testin sonucu maç devre arasında değil, maçtan önce çıkabilirdi. Maç sonunda öğrendik bu durumu. Ben de tesadüftür Rusya maçından sonra ilk defa bana bu kadar yakın olan bir kişi oldu. Genelde insanlardan uzak dururum ama İstiklal Marşı’ndan sonra maske takılıydı bende, tam ben çıkarırken Vida geldi. Gelirken gene sola doğru kaçarak durdum. Omuz dokunması oldu bana. O da herkese sarıldı. Yapacağımız şey şu anda pozitif olanı ayırmak. Bizim ilk gün ki yapılan testin bir anlamı yok. Biz her halükarda yaptırdık, bugün bir test daha yaptırdık. 5’inci gün gene test yapacağız. Dikkatli olmamız gerekiyor. Hepimiz uzak kalmalıyız. Maske ve mesafe önemli. Biz kendimiz söylüyoruz ama sadece bizim değil herkesin yapması gerekli” şeklinde konuştu.

“BİZE VERİLEN GÖREVLERİ İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kadro ile ilgili de konuşan Güneş, “Abdülkadir’in sakatlığı var. Orkun ve Mert’in sakatlığı var. Çağlar zaten sakat olarak gelmişti. Her geçen gün daha iyi gidiyor. Takımla antrenmanlara katılmadı. Burak cezalı. Onlar dışında tüm oyuncular antrenmana katılıyor. Bir pozitif, bir negatif oluyor. Tam olarak biz de bilemiyoruz, kafamız karışıyor. Ligde de böyle durumlar mevcut. Allah kimsenin başına vermesin. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Herkesin dikkatli olması lazım. Bize verilen görevleri izin verdiği ölçüde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Aleksandr Sobolev’in kadroda olması hakkındaki soruya ise tecrübeli teknik direktör, “Dyzuba yerine alınan bir oyuncu Sobolev. Rusya’nın iç olayları ile alakalı bir durum. Moldova maçını izledim ama o müsabakayla bu maçın atmosferi aynı olmaz. Ama Rusya o maçta tamamen üstündü 0-0 berabere kalsa bile” cevabını verdi.

“OYUNCULARIN ZİHİNSEL DAĞINIKLIKLARI OLABİLİYOR”

Alman futbolcu Toni Kroos’un futbolcu haklarıyla ilgili açıklamasının sorulmasını da cevaplayan Güneş, “Hem ülkeler hem kulüpler hem oyuncular farklı koşullarda. Hazırlık maçlarının kaldırılması düşündü. Ama böyle bir durumda da üst seviye olan oyuncular için problem olmayabilir ama hiç oynamayan oyuncular için daha farklı olabilir. Pandemi döneminde 10 günde 3 maç yapmak seyahatle beraber hem kulüp hem oyuncuları zorluyor. Olağanüstü durumda, olağanüstü davranışlara geçiyoruz. Sizi zihinsel olarak dalgalanmaya götürüyor. Oyuncuların zihinsel dağınıklıkları olabiliyor. Maalesef kötü bir sezon geçiriyoruz pandemi yüzünden. Haklı tarafları var ama ayrıca tartışılması gereken bir konu” diye konuştu.

Haberin Devamı

YORUM YAZ