MENÜ

Şenol Güneş memnun

Trabzonspor, cuma akşamı 4-1 galip gelirken takımına oturtmaya çalıştığı oyun düzeninin karşılaşmanın büyük bölümünde uygulanması, teknik direktör Şenol Güneş'in yüzünü güldürdü.

Şenol Güneş memnun

Almanya 5'inci Lig takımlarından Uerdingen'le 1-1 berabere kalırken oldukça kötü bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, 2'nci hazırlık maçını dün akşam oynadı, Hollanda 1'inci Ligi ekiplerinden Willem II'yi 4–1 yenerek iyi yolda olduğunu gösterdi. Şenol Güneş, skordan çok oyuncularının antrenmanlarda uygulatmaya çalıştığı, 'isabetli ve hızlı paslaşma, yardımlaşarak savunma' anlayışını sahaya yansıtmalarından da mutlu oldu. İlk maçı kaybettiklerini ancak ikinci maçı iyi oynayarak kazandıklarını belirten Şenol Güneş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Daha derli topluyduk'

"Her 2 maç da bizim için bir ölçü değil. Kazanmak ya da kaybetmekten çok yaptığımız antrenmanlar ve çalışmalar çok önemli. Diğer maça göre daha takım oyunu oynamaya çalıştık. Daha derli topluyduk. Özellikle savunma anlayışında kontrollüyüz. Atağa çıkışlarımız daha da iyi olacak. Çünkü özellikle savunma anlayışı üzerinde çalışma yaptığımız için atak anlayışında, pas ve top kullanma alanlarında eksiğimiz var. Oyunu daha iyi yönetebiliriz. Pas ve oyuna hakim olma yüzdemizi artırabiliriz. Sezon başı olduğu için hem çabuk oynama, hem güç olarak çok üst seviyeye gelmedik. Rakip daha canlı, daha istekliydi ama biz oyun kalitesi olarak daha iyiydik."

'Yoğun tempo yordu'

Henüz işin henüz başında olduklarını da ifade eden Şenol Güneş, zaman zaman bu dalgalanmaları geçireceklerini vurgularken şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Her gün iki idman yapıyoruz. Bu yoğun tempo içinde oyuncuların maç oynaması, maçın istediğimiz tempoda geçmesini engelleyebilir. Hem oyun anlayışımızı, hem fizik gücümüzü geliştirmeye çalışıyoruz. Şu aşamada çok iyi ya da çok kötü değiliz ama iyi gidiyoruz. Antrenmanlar iyi. Çalışma olarak herhangi bir sorunumuz yok."

'Play-Off yanlışından dönüldü'

Futbol Federasyonu'nun Süper Lig'de Play-Off sistemini kaldırmasını da değerlendirien Şenoly Güneş, "Play-Off sistemiyle ilgili bir şey konuşmak doğru değil. Çünkü geçen sene niye çıktığını, sonra niye kaldırıldığını herkes biliyor. Bu niye konuşuluyor anlamadım? Çıkma sebebi belliydi, sebepler ortadan kalkınca, zaten kapatıldı. Dolayısıyla yanlış yapılmıştı, yanlıştan dönüldü. Ligi düzeltmek için belki gerekliydi ama sonra olmadı, başka şeyler gelişti" diye konuştu.

'Her maçı kazanmak için oynayacağız'

Lig fikstürüyle ilgili görüşlerini de açıklayan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk maçımız Karabük'le deplasmanda son maçımız da Galatasaray'la. Dolayısıyla her takımla oynayacağız. Hiçbir şey fark etmez. Trabzonspor olarak içte dışta her maçı kazanmak için oynayacağız. Ligin başlangıcına hazır olmak istiyoruz. Maçların içte dışta olması, rakibin güçlü olup olmaması önemli değil. Maçı kazandığınızda avantaj size geçer. O yüzden hiçbir ayrım yapmadan ligin başlangıcına kazanarak girebilirsek, hem moralli oluruz, hem güven kazanırız. Geçen yıl ceza aldık. Dolayısıyla o cezalar sebebiyle dışta da oynama durumumuz var. Bütün bunları aşacak bir yapıda olmamız gerekiyor. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Her alanda zor. Ama Trabzonspor hep zorlukları aşarak başarılı oldu. Umarım ki hem fikstür, hem diğer ekonomik konular, kadro konularında, seyirci, yönetim anlayışı, teknik heyet, taraftar hepimiz elbirliği içinde Trabzonspor'a destek oluruz ve bunları düzeltiriz. Birlikte olduğumuz zaman hepsini aşacağımızı düşünüyoruz. Fikstürün de bu işin bir bölümü olduğunu düşünerek ligin başlamasını bekleyeceğiz. Şu anda çalışmaya devam ediyoruz."

Haberin Devamı

İlk kez izin

Hollanda kampının başladığı 9 Temmuz'dan itibaren günde çift antrenman yapan, hazırlık maçı olduğu günlerde de sabah antrenmanlarını sürdüren bordo mavili futbolcular, bugün ilk kez yarım gün izin yaptı. Sabah antrenmanının ardından oyuncularına izin veren Şenol Güneş, yarın yine çift antrenmanla futbolcularını yeni sezona hazırlamayı sürdürecek.

YORUM YAZ